Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Ko sprieda Sprūds piecas stundas pēc Bunkus slepkavības?

Trešdien, 30. maijā, aptuveni piecas stundas pēc maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības neilgi pirms plkst. 14 Diena.lv fiksēja citu ietekmīgu maksātnespējas administratoru Māri Sprūdu, kurš restorāna Uzbegim āra terasē apspriedās ar diviem vīriešiem.

Tobrīd fiksētā tikšanās nešķita nozīmīga un piesaistīja uzmanību tikai netiešā sakarā ar tās dienas rītā notikušo cita maksātnespējas administratora Bunkus slepkavību. Tomēr pēdējās divās dienās Diena.lv izdevies identificēt vienu no abiem Sprūda sarunu biedriem un tas fiksētajai sarunai piešķir citu nozīmīgumu.

Vairāki avoti dzeltenajā kreklā tērptajā Sprūda sarunbiedrā atpazina skandalozu slavu ieguvušo uzņēmēju Gintu Lazdiņu, kurš savu kapitālu ieguva strīdīgos darījumos ar nekustamajiem īpašumiem.

Turklāt Lazdiņš centies likt juridiskus šķēršļus ABLV bankas pašlikvidācijai, kas nozīmētu, ka bankas maksātnespējas administrēšana ietu gar degunu maksātnespējas administratoriem.

Sprūds portālam Diena.lv noraidīja, ka tikšanās laikā būtu runāts par ABLV banku likvidāciju, taču viņš piebilda, ka viņam sarunas biedri atstāstījuši, kā viens no ABLV bankas akcionāriem Ernests Bernis esot brīdinājis gan Bunku, gan Lazdiņu, ka interese par procesu "var beigties slikti".

Kā Diena.lv noskaidroja Augstākās tiesas Senātā, tās Civillietu departamenta rīcības sēdē 9. maijā noraidījusi blakussūdzību par Zemgales apgabaltiesas 3. aprīļa lēmumu nepieņemt izskatīšanai Lazdiņa prasības pieteikumu pret AS ABLV par akcionāru sapulces lēmumu atzīšanu par spēkā neesošu. Runa visticamāk ir par ABLV bankas lēmumu pašlikvidēties. Lazdiņš tiesā vērsies, izmantojot savu mazākuma akcionāra statusu, viņam ABLV pieder viena akcija.

Lazdiņš telefona sarunā norādīja, ka Uzbegim tikšanās tikai pieskārās jautājumam par ABLV - viņam prasīts: "Kā tur iet?", uz ko viņš atbildējis: "Nekā neiet". Viņš ir brīdināts, lai neveiktu "nekādas pretdarbības". Viņš paskaidroja, ka viņu neapmierina situācija, kur likvidatoriem tiek noteikta nesamērīgi liela mēnešalga, tāpat, viņaprāt, šajā gadījumā pašlikvidācija nav atbilstošs process, jo tas ir pielietojams gadījumos, kad uzņēmumam nav problēmu. "Nekādi strīdi man tur ar banku nav," viņš piebilda, "vēlos tikai, lai viss būtu caurspīdīgi."

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) kavējas ar lēmumu par ABLV pieteikto pašlikvidāciju. Ja lēmums būtu negatīvs, bankas likvidāciju veiktu kāds no maksātnespējas administratoriem.

Pēc Bunkus slepkavības mazinās iespēja, ka uz to varētu pretendēt kāds ar viņu saistīts maksātnespējas administrators. Bunkus un viņam pietuvinātais maksātnespējas administrators Armands Rasa iepriekš pārņēma Trasta komercbankas likvidācijas procesu no Sprūda un maksātnespējas administratora Ilmāra Krūma.

ziņa papildināta ar Sprūda un Lazdiņa komentāriem, 5.rindkopa un 7.rindkopa

Top komentāri

Vispār, manuprāt
V
Tā bija viena rījīga, sajēgu zaudējuša un alkatīga administratora savaldīšana. Ar likumu, diemžēl, tādus apstādināt nevar.
Lazdiņš un Truksnis: kopīgas šeptes
L
Skandalozu slavu ieguvušajam uzņēmējam Gintam Lazdiņam darījumos ar nekustamajiem īpašumiem ir kopīgas šeptes ar Jūrmalas mēru Gati Truksni (ZZS). Viens no kopīgo interešu objektiem ir zemesgabals Kolkas ielā 2, kuru Lazdiņš nopirka par domes piespēlētu nomas maksu.
replika
r
Nebrīnīšos, ja Sprūds izrādīsies Bunkus slepkavības pasūtītājs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas