Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Kobzons Eiropā tiesāsies ar Latviju

Skatuves mākslinieks Josifs Kobzons, kuram jūlijā, Jūrmalā notiekošā festivāla Jaunais vilnis laikā, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) uz nenoteiktu laiku aizliedza iebraukt Latvijā, vērsies Eiropas tiesā, lai Latvijas valsts atmaksātu viņam pienākošos zaudējumus, vēsta ziņu protāls ria.ru.

Jūlijā, kad Jūrmalā notika konkurss Jaunais vilnis, kopā ar Kobzonu Latvijā neielaida arī Oļegu Gamanovu un Allu Perfilovu (skatuves vārds - Valērija), jo "personas ar savu rīcību ir veicinājušas Ukrainas teritoriālās integritātes un suverenitātes graušanu", norāda portāls.

"Kopā ar advokātu Mihailu Barševski esmu vērsies Eiropas tiesā, apmaksājis procedūru un iesūdzu tiesā Latvijas valdību par tās nodarīto morālo un materiālo kaitējumu," Krievijas Valsts domes kultūras komitejai teicis Kobzons. "Samaksāju 11 500 eiro par uzturēšanos Jūrmalas viesnīcā - nauda tā arī netika atdota."

Kobzons uzskata, ka tas ir ārkārtas gadījums - force majeure, un tas nav bijis atkarīgs no viņa. "Viņi [viesnīcas administrācija] vien noteica, ka tas nav atkarīgs no viņiem, to [mākslinieka iekļaušanu nevēlamo personu sarakstā] izdarījusi Latvijas valdība, tieši tādēļ es iesniedzu pretenzijas," klāsta Kobzons.

Jau ziņots, ka Kobzons jau pirms vairāk nekā 10 gadiem, ar toreizējā iekšlietu ministra Māra Gubja rīkojumu tika iekļauts Latvijai nevēlamo personu sarakstā, jo valsts iestādēm bija pamats uzskatīt, ka viņš "rada draudus valsts drošībai un sabiedriskajai kārtībai". Vēlāk Kobzonu no saraksta izslēdza, taču šogad, konkursa Jaunais vilnis laikā, mākslinieku atkal iekļāva tā dēvētajā melnajā sarakstā.

Dziedātāju Kobzonu savā teritorijā atteikušās ielaist arī ASV, Kanāda, Austrālija un vairākas Eiropas valstis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdienas rītā Latvijā ir saulains laiks, vietām sauli brīžiem aizsedz mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinopti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas