Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Kopš mēneša sākuma saslimstības ar Covid-19 pieaugums ir 22% apmērā

Turpinot monitorēt saslimstību ar Covid-19 Latvijā, atkārtoti vērojams pieaugums par 6,4%, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, un 22% pieaugums, salīdzinot ar mēneša sākumu, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

SPKC ziņo, ka pieaudzis arī dienā vidēji atklāto gadījumu skaits. Šobrīd dienā tiek atklāti vidēji 569 gadījumi, kamēr nedēļu iepriekš - 538.

Arī stacionāros vērojams lēns Covid-19 pacientu pieaugums. Dienā vidēji stacionēto pacientu skaits pagājušajā nedēļā pieauga līdz 69 pacientiem dienā, kamēr nedēļu iepriekš tika stacionēts vidēji 61 pacients dienā. Arī vērtējot stacionēto pacientu saslimstības smagumu, saglabājas intensīva situācija.

Saslimstības samazinājums nedaudz vērojams Vidzemē, kamēr pārējos Latvijas reģionos - pieaugums. Joprojām vērojama tendence, ka saslimstība ar Covid-19 mazinās vecuma grupā virs 65 gadiem, kur vakcinācijas ieguvums noteikti minams kā viens no iemesliem papildus citiem profilakses pasākumiem.

Savukārt, vērtējot saslimstību iepriekšējās divās nedēļās, SPKC secinājis, ka saslimstības rādītāji saglabā augošu tendenci gandrīz visās vecuma grupās, īpaši pusaudžu un sociālekonomiski aktīvo iedzīvotāju vidū, proti, vecuma grupā no 20 līdz 59 gadiem.

Arī Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficents šobrīd pieaug un patlaban tas ir 1,04, kamēr vēl nedēļu iepriekš tas bija - 1,01. Ja šis koeficients pārkāpj robežu "1", tas liecina ka infekcijas slimības izplatība sabiedrībā pieaug, nevis mazinās, skaidro SPKC.

SPKC atgādina, ka joprojām rūpīgi jāievēro visi Covid-19 profilakses pasākumi, tostarp roku un elpceļu higiēna un pareiza sejas maskas lietošana.

Tāpat vairākas reizes dienā būtu jāvēdina telpas, plaši atverot logus, lai svaigais gaiss pēc iespējas vairāk cirkulētu telpā. Īpaši aktuāli tas ir mājsaimniecībās, kur vienlaikus uzturas vairāki ģimenes locekļi, kā arī darbavietās un izglītības iestādēs, kur darba un mācību process notiek klātienē.

Reizē SPKC aicina iespēju robežās strādāt attālināti, kā arī nedoties uz darbu un publiskām vietām pat ar mazākajiem elpceļu saslimšanas simptomiem, piemēram, kakla sāpēm, nelielu klepu, paaugstinātu ķermeņa temperatūru u.c.

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas