Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Kravalis divas nedēļas skaidrojis, vai Vaškeviča atstātā nauda viņa mašīnā nav vienkārši aizmirsta

Pēc tam, kad Muitas pārvaldes direktors Tālis Kravalis 2010. gada 26. decembrī savā automašīnā LandCruiser atradis maisiņu ar 23 700 eiro un 2400 latu, viņš tiesībsargājošajām iestādēm tikai pēc nepilnām divām nedēļām ziņojis, bet šajā laikā divas reizes ticies ar maisiņu atstājušo Vladimiru Vaškeviču un sarunājies tāpēc, ka "rīkojies atbilstoši situācijai, gribējis pārliecināties, ar kādu mērķi V. Vaškevičs šo naudu atstājis, vai tā nav bijusi aizmirsta automašīnā u.c." , atzīts prokurora Arvja Miglāna lēmumā par kriminālprocesa izbeigšanu daļā pret T. Kravali, ziņo portāls pietiek.com.

Saskaņā ar prokurora A. Miglāna parakstītajā lēmumā izklāstīto TKravalis, lai pārliecinātos, ko īsti nozīmē viņa automašīnā atstātā nauda, ar V. Vaškeviču tikās 2010.gada 28.decembrī ap plkst.11.30 un 2011.gada 5.janvārī ap plkst.12. Abas tikšanās notika viesnīcas Grand Palace bārā, kas atrodas Rīgā, Pils ielā 12.

V.Vaškevičs, lai pārliecinātos par to, vai T. Kravalis pieņēmis viņa piedāvājumu ņemt kukuli, sarunā ar T. Kravali apsprieda tos pašus sev interesējošos jautājumus, par kuriem bija runājis jau iepriekš, bet par atstāto naudu automašīnā Kravalim neko neprasīja, izriet no minētā prokurora lēmuma. 

Kā norādīts prokuratūras lēmumā, T. Kravalis abas sarunas ar Vaškeviču arī ierakstījis, un, lai gan abās sarunās par naudu nekas nav runāts, Muitas pārvaldes direktors tomēr pēc tām guvis nepieciešamo pārliecību, ka naudas maiss viņa automašīnā nav atstāts nejauši, un „pēc konstatētā 2011. gada 7. janvārī T. Kravalis uzrakstīja iesniegumu adresētu KNAB un iepriekšminētajam iesniegumam pievienoja V. Vaškeviča automašīnā atstāto naudu 23 700 Euro (divdesmit trīs tūkstoši septiņi simti Euro) un 2400 LVL (divi tūkstoši četri simti latu), un gumijas ar kurām, bija aptīta nauda, pēc kā kriminālprocesā veiktas speciālās izmeklēšanas darbības Kriminālprocesa likuma 11. nodaļā paredzētajā kārtībā”, ziņo pietiek.com.

No prokuratūras lēmuma izriet, ka V. Vaškeviča un T. Kravaļa sarunas noklausītas jau pirms 7. janvāra un ka KNAB, iespējams, jau pirms šī datuma bijis lietas kursā par T. Kravaļa automašīnā atstāto naudas maisu. Taču, neraugoties uz to, prokurors A. Miglāns izdarījis secinājumu par labu T. Kravalim: "Tādējādi secināms, ka T. Kravalis kukuli nav pieņēmis. Tas apstāklis, ka Tālis Kravalis ieradās KNAB un labprātīgi paziņoja par notikušo, par ko nebija informācijas tiesībaizsardzības iestādēm, dod pamatu atbrīvot viņu no kriminālatbildības." 






Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas