Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Krievijas aģente Butina draudus Latvijas drošībai nav radījusi

Valsts drošības dienests (VDD) konstatējis, ka ASV apsūdzētā Krievijas aģente Marija Butina 2013.gadā viesojusies Latvijā, taču dienesta iegūtā informācija neliecina, ka sievietes atrašanās Latvijā būtu saistīta ar apdraudējumu valsts drošībai, aģentūra LETA noskaidroja VDD.

VDD pagājušā gada vasarā sāktā pārbaude par minētās personas saistību ar Latviju ir noslēgusies. VDD apstiprināja, ka persona 2013.gadā ir īslaicīgi viesojusies Latvijā, taču VDD pārbaudē iegūtā informācija neliecināja, ka minētās personas viesošanās Latvijā būtu saistīta ar apdraudējumu valsts drošībai.

Jau ziņots, ka Butina kopš 2013.gada sociālajā tīklā Instagram bija ievietojusi fotogrāfijas, kurās redzama demonstrējam šaujamieročus. Tāpat viņa 2013.gadā jūnijā ievietojusi fotogrāfiju, kurā redzama Latvijas nacionālās aviokompānijas airBaltic lidmašīnā. Butina pie šīs fotogrāfijas komentējusi: "Pirmo reizi lidoju ar lidmašīnu, kurai ir propelleri, no Tallinas uz Rīgu. Nedaudz ir bail. Turbulence sagaida pilnā krāšņumā."

Viņai kopš 2015.gada nav jaunu ierakstu sociālajā tīklā Instagram.

Krievijas pilsone Butina pērn jūlijā tika aizturēta Vašingtonā. Viņa tiek apsūdzēta par to, ka bez atbilstošas reģistrācijas darbojusies kā ārvalsts aģente ar mērķi Krievijas intereses sekmēt ASV.

Butina pagājušā gada nogalē, tiesā parakstot vienošanos par atzīšanos, apliecinājusi, ka viņas darbības bijušas daļa no sazvērestības, lai nodibinātu neoficiālus kontaktus ar amerikāņiem, kas varētu ietekmēt ASV politiku.

Tiesas sēdē Vašingtonā Butina skaidroja, ka darbojusies Krievijas amatpersonas vadībā.

Butina arī apliecināja, ka ir gatava pastāstīt par ASV pilsoni, ar kuru viņai bijusi slepena noruna, lai izveidotu kontaktus vietējās politiskajās aprindās, kā arī par Krievijas amatpersonu, kas atbilstoši Butinas teiktajam vadījusi viņas darbības.

Šī amatpersona, domājams, ir Krievijas Bankas vadītāja vietnieka amatu nesen pametušais Aleksandrs Toršins, kura palīdze Butina ilgus gadus bijusi.

Apmaiņā pret vienošanos ar izmeklētājiem var tikt uzlaboti Butinas ieslodzījuma apstākļi, bet spriedumā samazināts sods.

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
To lidmašīnu, ar kuru lidoja krievu aģente, vajag sadedzināt. Ar to mēs ieriebsim Putinam. Lai zina ar ko ir darīšana!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas