Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kristovskis kandidēs pašvaldību vēlēšanās Ventspilī

Bijušais iekšlietu, aizsardzības un ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (Vienotība) apstiprinājis gatavību kandidēt Ventspils domes vēlēšanās.

Pašreiz notiek sarunas par saraksta veidošanu, kurā, iespējams, apvienosies vairākas Ventspilī esošās opozīcijas partijas. Saraksta galvenā priekšrocība būs patriotiska un motivēta pieredzējušu speciālistu komanda no valsts, pašvaldības, uzņēmējdarbības un izglītības vides, kurai rūp ventspilnieku intereses. Lai šos mērķus sasniegtu, šobrīd notiek prioritāro darbības aspektu izpēte un pasākumu plāna sagatavošana, lai jau drīzumā to apspriestu kopā ar ventspilniekiem, uzklausītu viņu viedokļus.

"Mēs piedāvāsim ventspilniekiem pilsētas attīstību, kuras pamatvērtība ir ventspilnieks un viņu zināšanas, radošums, konkurētspēja. Pārvērtību pamatā ir  jāliek uzticama pārvaldība, humānisms, taisnīgums, patiesa konkurence un civilizēta biznesa kultūra! Ventspilij ir jāturpina tranzīta un loģistikas pilsētas tradīcijas, ir mērķtiecīgi jāattīsta ostas un citu saistīto un atsevišķo industriju ražošanas un pakalpojumu potenciāls. Katrs, kurš rada darbavietas, Ventspilī tiks gaidīts kā draugs. Esmu pārliecināts, ka strādājot šādā veidā daudzi svešumā nonākušie ventspilnieki  izskatīs iespējas, lai atkal atgrieztos mājās," paziņojumā presei norāda Kristovskis. 

Kristovskis atzīst, ka šis nav bijis grūts lēmums. Par Ventspilī notiekošajiem procesiem viņš ir domājis un ar tiem saskāries nu jau vairāk nekā 25 gadus, kopš ventspilnieki uzticēja ne tikai balsot par Latvijas neatkarību 1990.gadā, bet arī daudzkārt ievēlēja Latvijas un Eiropas likumdošanas institūcijās - Saeimā un Eiropas Parlamentā. 

Pēdējie pieci gadi, kas saistīti ar uzņēmējdarbību, arī ir daļēji  bijuši saistīti ar Ventspili. "Salīdzinot ar padomju laikiem, Ventspilī  ir virkne pozitīvu pārmaiņu, taču kopumā Ventspils diemžēl nav izmantojusi savu unikālo ekonomisko potenciālu, tā ir neizmantoto iespēju pilsēta! Pilsētai ir nepieciešams jauns attīstības piedāvājums ar dinamisku tās attīstību un skaidru sociālā  atbalsta sistēmu," atklāj Kristovskis.

Top komentāri

Gita Rātniece
G
"Krievus nevarētu ārstēt tāpat kā latviešus." Apgalvojums uz ko Kristovskis atbildēja apstiprinoši. Tas viņu iemeta purvā, proti, viņa politisko potenciālu. Rīgā tika pilnībā izsvītrots un iemets vēstures mēslainē, būdams Vienotības sarakstā pats pirmais. Tagad viņš grib atgriezties politikā, stratēģiski otrajā svarīgākajā pilsētā Latvijā - Ventspilī, kurā pats ir dzimis. Ja startēs kopā ar ko vien iespēs, respektīvi, Berķi, Ratnieku un vēl Čeporjusu, tad pats savā zārka vākā iecirtīs pēdējo naglu.
ARGO
A
Kristovska un Vienotības pamatvērtības: mazas algas, lieli nodokļi un viendzimuma laulības.
Amalija
A
Nu kur vet trakak, ka sis stulbenis, zaglis (sievas mates majas atjaunosansa afera, negodigie iepirkumi esot AM amata...), aprobezotais un kompleksiem nomaktais smerdelis Kristovskis varetu klut par kadas pasvaldibas vaditaju. Tas ir vienkarsi briesmigi, ka sis un viena lidzigie debiliki, tumsonas ir bez mazakas paskritikas. Vai tu smerdeli Kristovski atbalsti Latvija likumu pienemsanu: par viendzimumu paru gimenu registraciju, laulibam, Par eitanaziju??? Atbildi, ludzu, uz siem jautajumiem publiski, lai but izpratne balsot par tevi vai ne?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas