Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Kuldīgas ielas svētki alejas sargiem

Lai veicinātu diskusiju par aleju aizsardzību no apbūves tīkotāju motorzāģiem, kā arī vairotu sabiedrības izpratni par aleju vērtību, šonedēļ Aleju aizsardzības biedrība Rīgā rīko pirmo starptautisko aleju aizsardzības konferenci un Kuldīgas ielas svētkus.

Konference Alejas — no Kuldīgas ielas līdz Latvijas pagastiem notiks piektdien Rīgas domes konferenču zālē. Tajā runās par aleju un koku nozīmi. Biedrības vadītāja Ingrīda Ērenpreisa teica, ka vācu zinātnieki izpētījuši ogļskābās gāzes daudzuma saistību ar alejām: "Ogļskābās gāzes daudzums gaisā ir atkarīgs no tā, cik daudz tā tiek noturēta zemē. Gāzi vislabāk zemē spēj noturēt milzīgi koki, kas rindojas alejās." Tādējādi, aizsargājot alejas, tiek bremzētas arī klimata izmaiņas.

Kuldīgas ielas svētki, kas notiks sestdien Kuldīgas ielā pretī Hamaņu muižas parkam, tiek rīkoti otro gadu. I.Ērenpreisa ir gandarīta, jo, pateicoties šiem svētkiem, līdz šim ir izdevies nosargāt Kuldīgas ielas aleju no izzāģēšanas. "Aleju grib iznīcināt, lai paplašinātu Kuldīgas ielu, tā uz dabas vērtību rēķina risinot problēmas, ko radīs Pārdaugavā plānoto augstceltņu būvniecība," skaidro I.Ērenpreisa. Lai nepieļautu alejas izciršanu, biedrība Kuldīgas ielas alejai vai vismaz tās vidusdaļai vēlas piešķirt kultūrvēsturiska objekta statusu.

Kuldīgas ielas svētkos būs koncerts ar Āgenskalna muzikantu un pantomīmas teātra uzstāšanos. Darbosies ekovirtuve, būs fotoizstāde Alejas, bērniem būs izjādes ar zirgiem un zīmēšanas konkursu. Autovadītājiem der ņemt vērā, ka sestdien no plkst. 11 līdz 16 transporta kustībai tiks slēgta Kuldīgas iela posmā no Slokas ielas līdz Griezes ielai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas