Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kuldīgas slimnīcā pārtrauc plānveida veselības aprūpes stacionāros pakalpojumus

Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī, līdz 18. janvārim Kuldīgas slimnīcā pārtrauktas plānveida operācijas, pacientu uzņemšana plānveida ārstēšanai dienas stacionārā, kā arī rehabilitācijas pakalpojumi, nosakot izņēmumus, informē SIA Kuldīgas slimnīca sabiedrisko attiecību speciāliste Signeta Lapiņa.

Neatliekamā un akūtā palīdzība pacientiem joprojām tiek nodrošināta.

Tāpat pārtraukti endoskopijas izmeklējumi, izņemot onkoloģiskajiem pacientiem, kuriem nepieciešams “zaļā koridora” izmeklējums, kā arī akūtu situāciju gadījumā pārējiem pacientiem.

Savukārt slimnīcas Rehabilitācijas nodaļā pakalpojumus turpinās sniegt akūtiem pacientiem, individuāli izvērtējot katru situāciju.

Kuldīgas slimnīcas galvenā ārste Svetlana Serpāne skaidro: “Pie dienas stacionāra pakalpojumiem varu minēt mazinvazīvas operācijas, dažādas ginekoloģiskās īslaicīgās manipulācijas un citas plānveida procedūras. Taču operācijas slimnīcā turpinās veikt akūtos gadījumos un ierobežojumi neattiecas arī uz ķeizargriezieniem. Uz plānveida dzemdībām jāierodas ar negatīvu COVID-19 testu, kas veikts 48 stundu laikā.”

Pacientus par plānveida medicīnas pakalpojumu atcelšanu individuāli informē slimnīcas personāls.

Uzņemšanas nodaļa strādās ierastajā režīmā, ņemot vērā triāžas principu, palīdzību vispirms sniedzot pacientiem ar smagāku veselības stāvokli. Pirms došanās uz Kuldīgas slimnīcas Uzņemšanas nodaļu, pacienti aicināti izvērtēt saslimšanas vai traumas nopietnību, nepieciešamības gadījumā sazinoties ar ģimenes ārstu. Ja ārpus ģimenes ārsta darba laika un brīvdienās iedzīvotājiem nepieciešama konsultācija šādos gadījumos: saaukstēšanās un drudzis, galvassāpes, kakla un ausu sāpes, vemšana un caureja, neliela trauma vai hroniskas slimības saasināšanā, aicina zvanīt un konsultēties pa konsultatīvo tālruni 66016001.

Konsultācijas un palīdzība, kas nepārsniedz ģimenes ārsta iespējas un kompetenci un kuras tūlītēja nesniegšana neapdraud pacienta dzīvību un veselību, uzņemšanas nodaļā ir maksas pakalpojums saskaņā ar MK noteikumiem.

Ambulatorās pieņemšanas notiek kā ierasts, turpinot ievērot visus piesardzības pasākumus. Arī pacienti ir aicināti būt atbildīgi un ierasties pie speciālista precīzi noteiktajā laikā, tādējādi izvairoties no drūzmēšanās. Ja kādu iemeslu dēļ pacientam nav iespējams ierasties uz konsultāciju, aicina par to informēt slimnīcas reģistratūru pa tālruni 63374000.

Joprojām slimnīcā jāievēro drošības pasākumi. Spēkā ir pacientu apmeklējuma aizliegums gan nodaļās, gan Ilgstošas sociālās aprūpes nodaļā. Bērnu nodaļā nepārtraukti var atrasties viens no vecākiem.

Grūtniecēm, kurām sākušās dzemdības, jānāk uz slimnīcas Uzņemšanas nodaļu, kur speciālisti sazināties ar Dzemdību nodaļas personālu. Dzemdētājas aicinātas patstāvīgi uz Dzemdību nodaļu nedoties.

Sūtījumus, kuri paredzēti pacientam, iespējams atstāt Uzņemšanas nodaļā, un slimnīcas personāls to nodos saņēmējam. Uz paciņas jānorāda saņēmēja vārds un uzvārds, nodaļa un palātas numurs.

Arī senioriem Ilgstošas sociālās aprūpes nodaļā ir iespējams nodot sūtījumus, taču tiem jābūt ievietotiem slēgtā un mitruma izturīgā iepakojumā, kas ir viegli dezinficējams, norādot seniora vārdu un uzvārdu.

Uz vizīti pie speciālista pacienti aicināti ierasties ne ātrāk, kā noteiktajā laikā, lai izvairītos no drūzmēšanās. Kuldīgas slimnīcas personāls kontrolē pacientu plūsmu uz pieņemšanu, lai vienlaicīgi pie kabineta durvīm neatrastos pārāk daudz pacientu un būtu iespējams ievērot 2 metru distanci.

Tāpat spēkā palikuši noteikumi par slimnīcas galvenās ieejas (2. stāvā) slēgšanu darbadienās pēc pulksten 18.00 un visu dienu nedēļas nogalēs un svētku dienās. Arī slimnīcas ēdnīca joprojām nav pieejama trešajām personām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas