Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Ķuzis: Blonskis vienmēr visu atmiņā paliks kā izcils policists, kas spēja iedvesmot

Noziedznieku bieds un liels profesionālis ar nosvērtu attieksmi pret policijas darbu, kā arī dziļu izpratni par iekšlietu ministrijas dienestu darbību un funkcijām. Šādus vārdus svētdien mūžībā aizgājušajam Aloizam Blonskim, bijušajam Policijas departamenta Galvenās kriminālmeklēšanas pārvaldes priekšniekam velta bijušie iekšlietu ministri, kuriem A.Blonskis vēl pēc aiziešanas pensijā bijis padomnieks.

Taujāts par to, kas ir svarīgākais, ko A.Blonskis paveicis savā darba mūžā, bijušais iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons saka, ka nav iespējams nosaukt vienu konkrētu lietu: "Tas ir tas kopums, tā ir tā profesionālā, nosvērtā attieksme pret policijas darbu, tā ir dziļa izpratne par iekšlietu ministrijas dienestu darbu un funkcijām, kas ir jāveic." Ē.Jēkabsons augstu vērtē arī A.Blonska spēju distancēties no politikas, jo viņš bijis atturīgs "pret visām politiskajām maiņām un reformām".

Bijušajai iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei (Vienotība) ar Aloizu Blonski vairāk iznācis kontaktēties brīdī, kad viņa bija ministre, jo A.Blonskis bijis viens no tiem cilvēkiem, kam viņa lūgusi padomu. "Vienmēr tas viņa padoms bija daudz vērtīgāks nekā varbūt daudzu šā brīža darbinieku darbs, jo viens viņa padoms bija balstīts uz lielu pieredzi un profesionalitāti," atzīst L.Mūrniece. Bijusī ministre uzsver, ka A.Blonskis kā vadītājs vienmēr bijis ļoti cilvēcisks, taču tai pat laikā viņš bieži minēts kā noziedzinieku bieds, kas, viņasprāt, ir pierādījums tam, ka viņš visu mūžu ir godprātīgi strādājis.

Domājot par kopā pavadīto laiku, Valsts policijas priekšnieks ģenerālis Ints Ķuzis atceras, ka tuvāk A.Blonski iepazinis 80.gadu beigās kā savu tiešo priekšnieku. Kā norāda I.Ķuzis, strādāšana kopā ar viņu bijusi neizsmeļama pieredzes gūšana – sākot ar profesionāliem padomiem kriminālpolicijas jomā un beidzot ar dzīvesgudrām atziņām. "Daudzi, arī es, pat pēc Aloiza Blonska aiziešanas pensijā joprojām vaicāja viņam padomu. Tā jau policisti saka, ka bijušo nemēdz būt. Aloizs Blonskis vienmēr visu atmiņās paliks kā izcils policists, kas spēja iedvesmot," atzīst I.Ķuzis.

A.Blonskis savas darba gaitas toreizējā milicijā sāka 1953.gadā Rīgā, viņš ir arī vadījis Jūrmalas milicijas Kriminālizmeklēšanas daļu, bijis Ogres rajona Milicijas nodaļas priekšnieks, bet no 1969. līdz 1994.gadam bijis Latvijas Kriminālpolicijas priekšnieka vietnieks, ziņoja aģentūra LETA.

1994.gadā A.Blonskis kļuva par Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieku, 1997.gadā viņam piešķīra policijas ģenerāļa speciālo dienesta pakāpi. 2000.gadā A.Blonskis devās pensijā, un tajā pašā gadā viņš ticis apbalvots ar IV šķiras Triju Zvaigžņu ordeni. Taču arī pēc došanās pensijā A.Blonskis turpināja darboties iekšlietu sistēmā kā padomnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas