Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Kvotas laboratoriskajiem izmeklējumiem pārtērētas nepamatotās atkārtotās pārbaudēs

Ģimenes ārsti kvotas laboratoriskajiem izmeklējumiem bieži pārtērējuši, nosakot nepamatotas atkārtotās pārbaudēs, trešdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes atzina Nacionālā veselības dienesta direktore Daina Mūrmane-Umbraško.

"Ja pacientam ir labs veselības stāvoklis, ko arī apliecina laboratoriskie izmeklējumi, tad neredzu iemeslu, kāpēc tam pašam pacientam būtu uzreiz jāveic līdzīgi izmeklējumi atkārtoti," sacīja Mūrmane-Umbraško.

Viņa uzsvēra, ka pārtērēto kvotu problēma nozarē nav sveša, taču kādi risinājumi tam solīti nākamgad.

Jau vēstīts, ka, ierobežojot privāto veselības aprūpes iestāžu klientu iespējas saņemt valsts apmaksātus izmeklējumus, veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) vēloties panākt vien to, lai ģimenes ārsti ievērotu viņiem noteiktās kvotas uz laboratorijas izmeklējumiem un kompensējamiem medikamentiem.

Belēvičs stāstīja, ka ir ģimenes ārsti, kuri pārsniedz sev piešķirtās kvotas gan par laboratorijas izmeklējumiem, gan par kompensējamiem medikamentiem. Formāli kvotas ir, bet par to pārsniegšanu nav jāatbild.

Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas valde nepiekrīt laboratorisko kvotu samazināšanai 2013.gada līmenī, kā arī nepiekrīt, ka normatīvajā regulējumā tiek iestrādāts pants, ka kvotas pārsniegšanas gadījumā tiek pārtraukts līgums ar konkrēto ģimenes ārstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas