Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Labdarības akcijā Palīdzi trūcīgiem mazuļiem savākti 101 830 eiro

Labdarības akcijā Palīdzi trūcīgiem mazuļiem sešu mēnešu laikā palīdzēts 897 mazuļiem no 26 Latvijas pilsētām, preses konferencē par akciju stāstīja labdarības organizācijas Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

Viņa norādīja, ka šobrīd, kad sācies jau septītais akcijas darbības mēnesis, mazuļu skaits varētu jau pārsniegt 1000, tāpat palīdzība sniegta arī bērnu vecākiem. 

"Praktiskā palīdzība bija svarīga, taču būtiska bija tieši sajūta –  "es neesmu viena ar savu bērniņu" un līdzās ir cilvēki, kas ir gatavi grūtā brīdī palīdzēt. Tieši tādēļ ejam tālāk, ieviešot jaunu palīdzības veidu māmiņām – mamma mammai jeb Mammammu programmu," stāsta Dimanta, precizējot, ka mammamma ir atbalsta persona māmiņām kritiskā situācijā, plecs uz kura izraudāties, saņemt emocionālu un praktisku palīdzību rūpējoties par mazuli. "Tās ir reālās lietas, ko mēs kā sabiedrība varam darīt demogrāfijas atbalstam," turpina Dimanta.

Labdarības programmas laikā izdalīti 5078 piena maisījumi un 135 300 autiņbiksītes. Palīdzību sešu mēnešu laikā saņēmuši 17 dvīnīši, trīnīši un 41 bērns ar īpašām vajadzībām. Palīdzību saņēmušas arī 224 māmiņas, kuras savus bērnus audzina vienas, kā arī 316 daudzbērnu ģimenes.

Lai atbalstītu trūcīgos mazuļus, SIA Maxima Latvija veikalos visā Latvijā pusgada laikā saziedoti 101 830 eiro. No tiem 85 531 eiro savākti ziedojumu kastītēs pie kasēm, 12 870 eiro iegūti no pārdotajām akcijas precēm, kur sadarbības partneri AS Laima, AS Tukuma piens un SIA Rīgas piensaimnieks ziedoja vienu centu no katra pārdotā akcijas produkta, bet 3428 eiro saziedoti interaktīvajā ziedošanas stendā, kas ceļojis pa dažādām pilsētām.

Biedrības Svētelis pārstāve Ingrīda Grīnberga stāstīja, ka Jelgavā labdarības akcija palīdz nodrošināt atbalstu aptuveni pusei no māmiņām, kas lūdz palīdzību. "Pie mums nāk 90 māmiņu, un mēs varam palīdzēt aptuveni 40, 50 no viņām. Daudzas no tām ir vientuļās mātes, kā arī māmiņas, kuras izaugušas bērnunamā. Tāpat palīdzību sniedzam arī daudzbērnu ģimenēm. Tās gan ir jāapzina, jo kautrējas lūgt palīdzību, sevi neuzskatot par maznodrošinātām, kaut arī ģimenē aug septiņi bērni," stāstīja Grīnberga.

Viņa norādīja, ka labdarības akcijā sniegtā finansiālā palīdzība ir liels ieguldījums biedrības darbībā. "Es no sirds priecājos, ka māmiņām ir tas atbalsts," uzsvēra Grīnberga, minot, ka joprojām atceras savu mazuļu netīro marļu mazgāšanu tad, kad autiņbiksītes bija grūti pieejamas.

Psiholoģe Diāna Zande norādīja, ka vecākiem svarīgs ir ne tikai materiālais, bet arī emocionālais atbalsts, tāpēc labdarības programmā tiek sniegtas arī nodarbības jaunajām māmiņām dažādos Latvijas reģionos. "Vēlamies sniegt cilvēciskas atbildes tiem, kuri jūtas izolēti un dziļi savās problēmās, no tām, iespējams, netiekot ārā," stāstīja Zande, norādot, ka informatīvais un emocionālais atbalsts tiek sniegts ne tikai māmiņām, bet arī tēviem.

Akcijas mērķis ir palīdzēt ap 2000 bērnu no maznodrošinātām ģimenēm līdz divu gadu vecumam.

Atbalsts ģimenei tiek sniegts nedēļu pirms ikmēneša bērna kopšanas pabalsta saņemšanas, jo šis periods maznodrošinātajām ģimenēm ir finansiāli viskritiskākais. Ģimenēm tiek nodrošinātas autiņbiksītes un piena maisījumi 16 eiro vērtībā, kas sedz vienas nedēļas izdevumus par šīm mazulim ikdienā nepieciešamajām precēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas