Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Labdarības akcijā aicina ziedot digitālo dzirdes aparātu iegādei

Labdarības fonds Novum Riga Charitable Foundation sadarbībā ar Latvijas Bērnu dzirdes centru aicina ikvienu piedalīties pirmsskolas labdarības akcijā Palīdzēsim dzirdēt!, kuras laikā visi savāktie ziedojumi tiks novirzīti augstas kvalitātes digitālo dzirdes aparātu iegādei. Akcija norisināsies no 5. līdz 31. augustam, lai palīdzētu vairākiem skolas vecuma bērniem pilnvērtīgi uzsākt jauno mācību gadu, portālu Diena.lv informē fonda pārstāvji.

"Vājdzirdība ir visbiežāk pārmantotā ģenētiskā saslimšana. Tās galvenā koriģējošā terapija ir nevis konservatīva vai operatīva, bet dzirdes aparāti, kas piemēroti konkrēta bērna dzirdes traucējuma pakāpei. Nereti izšķiroša nozīme ir dzirdes aparātu kvalitātei, ar kuru palīdzību bērni spēj vēl labāk attīstīt valodas prasmes un mācīties skolās kopā ar bērniem bez dzirdes traucējumiem," stāsta Latvijas Bērnu dzirdes centra vadītāja Sandra Kušķe.

Nespēja laikus noteikt vājdzirdības diagnozi palēnināja Darjas runātprasmes attīstību. Šobrīd sešgadīgajai meitenītei ir grūti komunicēt ar vienaudžiem, viņa neizrunā priedēkļus, galotnes un savu domu izteikšanai bieži vien izmanto žestus. Darjai ir valsts apmaksāts dzirdes aparāts, taču sazināties ar apkārtējiem joprojām ir grūtības. Augstas kvalitātes daudzkanālu digitālais dzirdes aparāts ļaus Darjai sagatavoties mācībām logopēdiskajā skolā.

Edvards ir piedzimis vecākiem ar dzirdes traucējumiem un vājdzirdība skārusi arī pašu septiņgadīgo zēnu. Edvards pavada daudz laika ar vecvecākiem, ar kuriem cenšas attīstīt savu runātprasmi. Neskatoties uz dzirdes traucējumiem, skolotājas atzīst, ka bērna kognitīvās spējas ir atbilstošas vecumam. Šogad Edvards uzsāks skolas gaitas vispārējās izglītības iestādē, taču vecākiem nav līdzekļu augstas kvalitātes dzirdes aparātu iegādei.

Pārslimojot meningītu, Nikolai strauji pasliktinājās dzirde, kas būtiski ietekmē pusaudzes dzīves kvalitāti. Meitenei kopš bērnības ir arī 1. tipa cukura diabēts. Šobrīd dzirdes traucējumu dēļ viņa nedzird cukura līmeņa noteikšanas aparāta signālus, kas var apdraudēt viņas veselību. Ar augstas kvalitātes daudzkanālu digitālo dzirdes aparātu Nikola varēs pilnvērtīgi turpināt skolas gaitas un piedalīties sporta aktivitātēs.

"Jebkuram bērnam ir tiesības uz pilnvērtīgu dzīvi — atklāt pasauli kopā ar sava vecuma klases biedriem, mācīties labiekārtotā vidē, sapņot par savu nākotnes profesiju. Vēlamies sniegt palīdzību, kas būtu lielāka par īslaicīgu efektu. Vājdzirdīgam bērnam aparāti nozīmē ne tikai labu dzirdi — tie sniedz pārliecību savās spējās un drosmi tiekties pēc sasniegumiem gan mācībās, gan ārpusskolas aktivitātēs," pauž labdarības fonda līdzdibinātājs Ernests Bernis.

Kopš programmas Palīdzēsim dzirdēt! pirmsākumiem ar ziedotāju palīdzību Novum Riga Charitable Foundation ir iegādājies augstākās kvalitātes dzirdes aparātus gandrīz 500 bērniem. Parasti bērnam ir nepieciešami divi aparāti — pa vienai katrā ausī, un šāda komplekta izmaksas šobrīd pārsniedz divus tūkstošus eiro. Ikviens aicināts iesaistīties labdarības akcijā un atvieglot vājdzirdīgiem bērniem mācību procesu, veicot ziedojumu uz šādiem rekvizītiem:

Nodibinājums "Novum Riga Charitable Foundation"
Baltic International Bank, AS
Kods: BLIBLV22
Konts: LV44BLIB1001025167001
Maksājuma mērķis: Palīdzēsim dzirdēt!

Novum Riga Charitable Foundation ir  mecenātu Ernesta Berņa un Oļega Fiļa dibināta sabiedriskā labuma organizācija. Ziedojot tai ar bankas pārskaitījumu, ziedotāji iegūst tiesības uz nodokļu atvieglojumiem.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas