Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Laikraksts airBaltic sāgas pavērsienus atzīst par Džeimsa Bonda sižeta cienīgiem notikumiem

Biznesa laikraksts Business New Europe (BNE) pēdējās nedēļās piedzīvotos notikumu pavērsienus ap Latvijas nacionālo lidsabiedrību AS Air Baltic Corporation (airBaltic) atzinis par britu superspiega Džeimsa Bonda sižeta cienīgiem notikumiem.

"Jaunās Bonda filmas scenāristiem nav vajadzības pēc idejām lūkoties tālāk par nesenajiem Latvijas airBaltic gājieniem. Tur ir visas grāvēja sastāvdaļas - vairāk nekā 60 eksotiskas vietas visā pasaulē, mistisks krievu miljardieris, prezidents, kas tiek aizturēts pret paša gribu, un, pats svarīgākais, augstākās klases ļaundaris blonda zilacaina vācieša izskatā, kas starptautisko tīklu kontrolē no kādas slepenas vietas kaut kur pie Berlīnes," ironizē izdevums.

"Šis ģermāņu terorists ir neviens cits kā Bertolts Fliks (papildus 47% kompānijas akciju viņam ir pat Bonda sliktajam varonim piemērots vārds) - klasisks piemērs situācijai, kad labais varonis pāriet slikto pusē. Baltijas biznesa agrākais plakāta zēns nācis klajā ar virkni niknu uzbrukumu Latvijas valdībai, kas savukārt šajā aizvien niknākajā cīņā par kontroli aviokompānijā pieprasa viņa galvu," raksta laikraksts.

BNE norāda, ka izveidojusies "dīvaina situācija, kurā viņš [Fliks] Latvijas valsts aviokompāniju vada no citas valsts un ik pa laikam piedāvā ar lidmašīnu atvest vietējos žurnālistus uz preses konferenci Berlīnē".

Izdevums apraksta arī neskaidro 9,6 miljonus eiro vērto darījumu par 59 110 airBaltic akciju pārdošanu kādam investoram, piezīmējot, ka "mīklainā investora parādīšanās aizdomīgi izskatās pēc Flika viltīga gājiena, lai palielinātu savu daļu kompānijā".

""Neesošo" akciju pārdošana nav pirmā reize, kad [airBaltic privātais akcionārs Baltijas Aviācijas Sistēmas] BAS veikusi apšaubāmus darījumus, aizmirstot par to pastāstīt citiem. Piemēram, 2010.gadā tā pārdeva airBaltic zīmolu par 13 miljoniem eiro un pēc tam iekasēja no aviokompānijas mēneša maksu par tiesībām izmantot savu nosaukumu," raksta BNE.

"Kaut arī [ministru prezidents Valdis] Dombrovskis sākotnēji izrādīja gatavību noskaidrot visu patiesību, [Latvijas] valdības attieksme aizvien vairāk kļūst līdzīga ES taktikai - spārdīt bundžu tālāk prom pa ceļu."

"Vienīgais, kas šķiet skaidrs, ka airBaltic stabili tuvojas savam galam. Mēs vēl redzēsim, vai kāds spēs atrast latviešu Džeimsu Bondu, kas neitralizētu galu sološo ierīci, pirms Fliks izkūpēs gaisā," raksta izdevums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas