Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Latvijā pirmo reizi kopš 1901.gada novērots nakts gārnis

Latvijā pirmo reizi kopš 1901.gada atkal ir novērots nakts gārnis, turklāt tas ir tikai trešais šīs putnu sugas pārstāvja novērojums Latvijā, liecina informācija portālā Dabasdati.lv.

Nakts gārnis pamanīts vakar pēcpusdienā pie Bērzes upes Zemgalē. Putnu pamanījis putnu vērotājs Toms Endziņš. Vēlāk uz norādīto vietu devies arī kāds cits entuziasts, tomēr viņam izdevies tikai saklausīt putna izdotās skaņas, ko viņš raksturojis kā kvekšķus.

Pirmo reizi nakts gārnis Latvijā fiksēts 19.gadsimta beigās.

Nakts gārnis ir vidēja auguma gārņu dzimtas putns. Tā apspalvojums ir zilpelēks, pakausis un mugura melna, bet pavēdere gaišāka. Uz pakauša putnam ir divas garas, baltas spalvas. Latīņu valodā nakts gārnis tiek apzīmēts kā nakts krauklis - vārds sasaucas ar putna ķērcieniem, kas atgādina kraukļa ķērcienus. Šīs sugas putni ir aktīvi naktīs. Putni ir sastopami visos kontinentos, lielākoties Eiropas centrālajā un dienvidu daļā. Nakts gārņi ligzdo saldūdens un sālsūdenstilpju krastos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas