Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijā saglabājas augsts satiksmes negadījumos bojāgājušo skaits

Arī šogad Latvijā turpina saglabāties augsts satiksmes negadījumos bojāgājušo skaits, liecina Valsts policijas (VP) apkopotā informācija.

Šogad no 1.janvāra līdz 30.aprīlim avārijās dzīvību zaudējuši 38 cilvēki, bet pērn identiskā laika posmā 35 satiksmes dalībnieki.

Pērn četros mēnešos satiksmes negadījumos ievainojumus guva 1233 cilvēki, bet šogad 1103.

Šogad arī nedaudz pieaudzis satiksmes negadījumu skaits. Šogad reģistrētas 6366 avārijas, kas ir par 139 negadījumiem vairāk nekā pērn.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā ceļu satiksmes negadījumos dzīvību zaudēja 148 personas, kas ir par 12 cilvēkiem vairāk nekā gadu iepriekš.

Visas Eiropas Savienības dalībvalstis, tostarp Latvija, ir apņēmusies līdz 2020.gadam salīdzinājumā ar 2010.gadu uz pusi samazināt avārijās bojāgājušo skaitu. 2010.gadā Latvijā avārijās bija 218 bojāgājušie.

VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis jau pagājušā gada nogalē paziņoja, ka lai sasniegtu minēto mērķi par 2020.gadu, tad 2019.gadā satiksmes dalībnieku apziņas un attieksmes maiņai ir jābūt ļoti kardinālai. Viņš jau toreiz izteica šaubas, vai spēsim šo mērķi sasniegt, ņemot vērā, ka policijas rindas diez vai tiks ātri aizpildītas, ceļu infrastruktūras projekti nebūs pietiekamā daudzumā un tehniskie kontroles līdzekļi vēl nebūs sagādāti pietiekamā daudzumā.

 

Top komentāri

Dostojevskis>29jupiters
D
Un vēl... jāmēģina līdz augstprātībā un muļķībā apreibušajai, ar žurnālistu palīdzību ekskluzivitātes apziņu uzaudzējušajai velosipēdistu kastai iestāstīt, ka velosipēdisti, kuri uz šosejas parādās melnās drēbēs... biežāk kļūst par dalībniekiem velosipēdistu bērēs, nekā spilgti ģērbtie.
Dostojevskis>29jupiters
D
Tu nezini? Es zinu - netiek analizēts. Man bija dažas idejas par Tīnūžu šosejas problemātiku... es jautāju CSDD , kurš viņiem nodarbojas ar negadījumu amnalīzi... viņi atbildēja, ka neviens. Patiesi, ja nebūs vairs negadījumu, nāksies strauji samazināt kontrolējošo iestāžu štatus... . Loģiski.
29jupiters
2
Nezinu vai tiek analizēts, kas bija iemesls šīm avārijām, bet noteikti jāmaina CSN 16.pants. LV pelēkajos apstākļos uz ceļiem, kur ātrums 90km/h ir nepietiekami, ka drīkst braukt tikai ar miglas lukturiem vai dienas gaitas lukturiem. Jo īpaši policijai būtu jāskatās uz tiem auto, kuriem šķībi greizi pielikti lētie ķīniešu miglas lukturi, un rezultātā gaisma līdzinās kabatas lukturītim.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas