Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Latvija starptautiskajos tirgos aizņēmusies 650 miljonus eiro

Ceturtdien, 9.februārī, Latvija starptautiskajos finanšu tirgos vienlaicīgi emitēja divu dažādu termiņu eiroobligācijas par kopējo summu 650 miljonu eiro, tādējādi nodrošinot lielāko daļu no 2017.gadam plānotā aizņemšanās apjoma, aģentūru LETA informēja Valsts kasē.

Pirmo reizi tika emitētas eiroobligācijas ar līdz šim garāko dzēšanas termiņu 30 gadi un fiksēto procentu (kupona) likmi 2,25% gadā (ienesīgumu 2,33%), piesaistot finansējumu 500 miljonu eiro apmērā.

Vienlaicīgi tika emitēts papildus laidiens 10 gadu obligācijām, kas dzēšas 2026.gada 7.oktobrī, ar ienesīgumu 1,062% pie iepriekš noteiktās fiksētās procentu (kupona) likmes 0,375% gadā. Emisijā piesaistītais resursu apjoms ir 150 miljoni eiro.

Pieprasījums pēc Latvijas 30 gadu obligācijām 1,6 reizes pārsniedza piedāvājumu, savukārt 2,8 reizes - 10 gadu obligāciju papildu laidienam.

Katrā no vērtspapīru emisijām piedalījās aptuveni 50 investori no dažādām valstīm, galvenokārt Eiropas (Vācijas, Austrijas, Lielbritānijas un citām valstīm).

Emisijas vadošās bankas bija Deutsche Bank, Goldman Sachs un Société Générale.

Top komentāri

Rusins
R
Ar kadam tiesibam Latvijas valsts vadiba aiznemas naudu Starptautiskajos tirgos, bez latvijas pilsonu atlaujas??? Vai sis jautajums nebutu jaizlemj referenduma? Latvijas vadiba regulari aiznemas naudu no kada, jo pasi sie politisko partiju kretini, debilie partiju ielikteni nespeja saimnieciski darboties un stradat, bet vinu alkatiba, egoismis zagt, laupit i rmilzigs, tapec vini aiznemas naudu kamer ir pie varas, lai so naudu sadalitu sava starpa un nozagtu, iebastu savs kabatas, bet si nauda paraddevejam bus jaadot Latvijas pilsoniem.
Juris
J
vAI BIJA JĀPALIELINA NEPELNĪTĀS DEPUTĀTU ALGAS LAI PEC TAM AIZŅEMTOS??????
Ēdelweiss
Ē
Skaidrs, par kadu summu LR PILSOŅU=LATVIESU izveidotā latvijas politmafijas klanu kloāka Saeima jau atkal aplapījusi latvijas bernus un pensionarus...!!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas