Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Latvijas Tautas frontei - 25

Latvijā ar dažādiem pasākumiem tiek svinēta Latvijas Tautas frontes dibināšanas 25.gadskārta. Šā gada oktobrī aprit 25 gadi kopš  dibināta Latvijas Tautas fronte, kas kļuva par plašu tautas kustību, kura uzņēmās līdera lomu cīņā par Latvijas neatkarības atgūšanu.  

Saeimas namā piektdien, 4.oktobrī, notiks Latvijas Tautas frontes 25.gadadienai veltīta konference LTF uzvara Augstākās padomes vēlēšanās - parlamentārisma atdzimšana Latvijā. Konference notiks no plkst.11 līdz 15, un tā tiešraidē tiks translēta Latvijas Televīzijas 1.kanālā, kā arī tai varēs sekot līdzi Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.

Arī sestdien, 5.oktobrī, gaidāms bagātīgs pasākumu klāsts. Jubilejas dienu ievadīs dievkalpojums Rīgas Domā, Kongresu namā tiks atvērta Daiņa Īvāna jaunā grāmata "Garaspēka zemes atgūšana", kā arī notiks režisora Askolda Saulīša dokumentālās filmas Atmodas antoloģija pirmizrāde.

Vakarā pie Brīvības pieminekļa skanēs atmodas laika tautasdziesmas un Mārtiņa Brauna un Raiņa dziesmu cikla Daugava atskaņojums kora Ave Sol, diriģenta Ulda Kokara un autora sniegumā. Uzrunas teiks Valsts prezidents Andris Bērziņš un Latvijas Tautas frontes kādreizējie vadītāji Dainis Īvāns un Romualds Ražuks.

Ar pilnu pasākuma programmu var iepazīties Latvijas Tautas frontes muzeja mājaslapā http://www.ltfmuz.lv.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas