Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Provizoriski izsole varētu tikt izsludināta pēc mēneša vai pusotra

Ļauj rīkot izsoli panorāmas rata izveidei Uzvaras parkā

Rīgas dome šodien deva atļauju rīkot apbūves tiesību izsoli ar mērķi atrasts panorāmas rata būvnieku Raņķa dambī, Uzvaras parkā, atbildīgajām amatpersonām norādot, ka pēc būvniecības atļaujas izsniegšanas būvvalde varēs rosināt sabiedrisko apspriedi.

Plānots, ka tagad Rīgas domes Īpašuma departaments organizēs apbūves tiesību izsoli. Tai tiks nodots 5700 kvadrātmetrus liels zemesgabals Raņķa dambja un Slokas ielas stūrī. Piedalīties izsolē varēs ikviens interesents un apbūves tiesības tiks piedāvātas uz 30 gadiem.

Kā pastāstīja Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāvis Ernests Saulītis, būvniecības laikā, visticamāk, būs nepieciešams nocirst trīs kokus un dome paredz par pienākumu noteikt, ka katra koka vietā būs jāiestāda trīs dižstādi.

Par panorāmas rata būvniecību Rīgā ir diskutēts vairākkārt un dažādi investori to vēlējušies izvietot, piemēram, Esplanādē, Vecrīgā un citviet, norādīja Saulītis.

Pēc viņa teiktā, konkrētā teritorija Uzvaras parkā, no pilsētplānošanas un arhitektoniskā viedokļa raugoties, šāda iecerei ir atbalstāma. Tāpat par atbilstošu šo teritoriju atzīst arī Rīgas pilsētas būvvalde un Pilsētas attīstības departaments. Rata augstums varēs būt ne vairāk kā 60 metri.

Atbildot uz deputātu jautājumiem par to, kādēļ par šo ieceri pagaidām nav veikta sabiedriskā apspriede un izstrādāts ietekmes uz vidi novērtējums, Saulītis norādīja, ka sākotnēji jābūt domes lēmumam, ka šādu ieceri pašvaldība vispār atbalsta.

"Tikai pēc izsoles rīkošanas, izsniedzot būvniecības ieceres atļauju, būvvalde varēs rosināt veikt arī sabiedrisko apspriedi," teica Saulītis.

Deputātos šis jautājums raisīja garas diskusijas, galvenokārt iedalot domniekus divās frontēs. Daļa deputātu pauda viedokli, ka rata būvniecība izjauks Pārdaugavas siluetu un radīs jaunas, trokšņainas izklaides vietas, kas traucēs vietējiem iedzīvotājiem.

Citi deputāti atkal norādīja, ka šādas izklaides vietas pasaules lielākajās pilsētās ir nesušas tikai ieguvumu un šis būs labs veids kā piesaistīt Rīgai investīcijas, atdzīvināt apkaimi, kā arī tas ļaus sakārtot konkrēto parka teritoriju, kura patlaban ir "nolaista".

Viedokļos par šo ieceri dalījās gan opozīcijas, gan koalīcijas deputāti un rezultātā lēmums tika pieņemts ar 42 balsu pārsvaru.

 

Top komentāri

Ansis Krams
A
Kremlini cenšas pieķēzīt Uzvaras parku, lai tas nevarētu nest sākotnējo ideju.
interesanti
i
Vai tas rats atmaksāsies? Saskaņieši domā nodarboties ar "labdarību" ( cik maksās biļete ) un cer, ka uz ratu stāvēs rinda?
""
&
Labi piestāvētu blakus ,,pirkstam".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas