Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Leonarda Ķestere atsakās no Kurzemes filharmonijas vadītājas amata

Pēc nepilnu trīs mēnešu darba SIA Kurzemes filharmonija (KF) valdes priekšsēdētājas amatā pēc  pašas vēlēšanās to atstājusi pazīstamā  aktrise un producente, rīdziniece Leonarda Ķestere.

Ventspils pilsētā dome Kurzemes filharmoniju nodibināja tikai šā gada 31.jūlijā ar mērķi attīstīt dažādu žanru profesionālo skatuves mākslu un nodrošināt tās pieejamību ne vien pilsētā, bet arī visā Kurzemes reģionā. Šim nolūkam izmantojot galvenokārt teātra nama Jūras vārti iespējas — šo ēku pēc vērienīgas restaurācijas, kas izmaksāja vairāk, nekā astoņus miljonus latu, ekspluatācijā nodeva 2009. gada 15. maijā. KF tika izvirzīts mērķis iekļaut Ventspili starptautiskā koncertu un teātra zāļu tīklā, dodot tai iespēju veidoties par aktīvu kultūras centru Baltijas jūras reģionā.

“Viņa atklājās kā kompetents un radošs cilvēks ar plašu redzesloku un lielām darba spējām, taču jau toreiz rēķinājāmies ar zināmu risku, jo aktrisei to savienot ar radošu darbu Rīgā, protams, ir visai problemātiski. Esam gandarīti, ka viņa to saprata arī pati un mums pateica godīgi un savlaicīgi. Esam vienojušies, ka viņa joprojām sadarbosies ar KF konsultantes statusā,” teica Ventspils pilsētas domes izpilddirektors Aldis Ābele. Viņš atturējās vērtēt KF tieši L. Ķesteres laikā iespēto, bilstot, ka “paveikts tika daudz, taču tas faktiski bija komandas darbs”.  Par KF valdes priekšsēdētāju tagad izraudzīts bijušais Ventspils Kultūras centra direktores vietnieks Māris Valtenbergs.

Sakarā  ar aiziešanu no Ventspils L. Ķestere laikrakstam Ventas Balss atzinusi, ka izaicinājums izveidot Kurzemes filharmoniju bijis “brīnišķīgs posms” viņas dzīvē. Diena.lv ar L. Ķesteri sazināties neizdevās, jo viņa piedalījās kādā konferencē.  


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas