Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Līdz 2017.gadam atļaus atsevišķas pārtikas piedevas skolēnu ēdienā

Veselības ministrs Guntis Belēvičs un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (abi ZZS) vienojušies līdz 2017.gadam noteikt pārejas periodu atsevišķu pārtikas piedevu un aromatizētāju iekļaušanai ēdienā, portālu Diena.lv informēja Belēviča pārstāve Iveta Ciganova.

Abi ministri bijuši vienisprātis, ka bērni izglītības iestādēs jāēdina ar pasniegšanas dienā svaigi pagatavotu ēdienu no dabīgiem pārtikas produktiem un ēdienam jābūt gatavotam uz vietas skolas ēdnīcā.

Belēvičs ar Dūklavu vienojušies, ka ēdienu, ko gatavojuši skolas pavāri uz vietas izglītības iestādē, kas atbilst Ministru kabineta noteikumu prasībām, ēdienkartes ietvaros drīkstēs izplatīt arī skolas kafejnīcā, piemēram skolas ēdnīcā pagatavotu omleti.

Tāpat profesionālās izglītības iestādēs, kurās tiek mācīti topošie pavāri, drīkstēs izplatīt ēdienu, kas pagatavots attiecīgās izglītības iestādes audzēkņu mācību procesā.

Jau vēstīts, ka no 1.janvāra stājušies spēkā grozījumi Ministru kabineta noteikumos, kas aizliedz izglītības iestādēs ēdinātājiem iepirkt produktus, kuru sastāvā ir tādas pārtikas piedevas kā konservanti, krāsvielas, saldinātāji un aromatizētāji.

Līdz ar to ražotājiem radušās problēmas, jo aizliegto piedevu sarakstā nokļuva arī dabīgās krāsvielas, kas ražotas, piemēram, no burkāniem vai bietēm.

Šajā sakarā ar protesta vēstuli atbildīgajās institūcijās vērsās Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija (LPUF).

Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāve Dagnija Muceniece aģentūru LETA iepriekš informēja, ka pēc ražotāju un skolu ēdinātāju protestiem notikusi operatīva Veselības ministrijas (VM), ZM, kā arī Pārtikas un veterinārā dienesta un citu ekspertu tikšanās. Jau vienā no tuvākajām valdības sēdēm varētu tikt pieņemts normatīvais akts, ar kuru tiktu grozīti šie noteikumi, pauda Muceniece.

Arī VM paziņoja, ka strādās pie grozījumiem, lai skolās būtu iespējams iegādāties produktus, kuri satur dabīgos aromatizētājus un dabīgās krāsvielas, kā arī prasībām atbilstošu maizi, tomēr noraida iespēju kopumā atcelt jauno kārtību par uztura normām skolās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas