Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Līdz ar krāšņu koncertu labdarības akcijā Ukrainā cietušajiem bērniem saziedoti 57 000 eiro

Pirmdien, 6. jūlijā Dzintaru koncertzālē izskanēja labdarības iniciatīvas Kara bērni kulminācija – koncerts Ukrainas kara bērnu atbalstam, viņu rehabilitācijai Latvijā. Jau šobrīd saņemtie ziedojumi ir gandrīz 57 tūkstoši eiro, taču akcija ar to nebeidzas, informē tās rīkotāji.

Koncertā, kas priecēja visus klātesošos, piedalījās daudzi Latvijā un arī pasaulē atzīti mākslinieki – Inese Galante, Sonora Vaice, Sergejs Jēgers, Armands Siliņš, Kārlis Lācis, Katrīna Paula Felsberga, Oleksijs Demčenko (Ukraina), Arturs Maskats, dzejniece Liāna Langa, Rīgas Doma meiteņu koris Tiara (diriģente Aira Birziņa).

Ārkārtīgi aizkustinošas bija abu Ukrainas mākslinieku uzstāšanās – Oleksija Demčenko trompetes solo Miroslava Skorika Melodijā un izcilā tenora Dmitro Popova sniegums, kurš izpildīja ukraiņu tautas dziesmu Dyvlus Ya na nebo (Es skatos debesīs).

Koncerta izskaņā kā simboliska lūgšana par mieru Latvijā un Ukrainā izskanēja Raimonda Tigula un Noras Ikstenas radītā cikla Dod, dieviņi fināla dziesma, solistes Birutas Ozoliņas, jauniešu kora Kamēr... (diriģents Jānis Liepiņš) un Liepājas Simfoniskā orķestra (diriģents Atvars Lakstīgala) izpildījumā, pie klavierēm esot pašam komponistam.

Jau vēstīts par maijā uzsākto akciju Kara bērni – labdarības iniciatīvu ar mērķi izprast traģēdiju Ukrainā un vākt ziedojumus Ukrainas karā cietušajiem bērniem – viņu rehabilitācijai Latvijā. Ziedojumu akcijas kulminācija bija iespaidīgs Latvijas un Ukrainas mākslinieku kopkoncerts Kara bērni, kas notika 6. jūlijā Dzintaru koncertzālē. 

Koncerta ieraksts, papildināts ar viesu intervijām no koncertzāles un diktoriem studijā, tiks raidīts Latvijas Televīzijas 1. kanālā 11. jūlijā pēc Panorāmas plkst. 21.20. Vienlaikus koncerts būs skatāms arī interneta vidē www.karaberni.lv, un ar Latvijas Mobilā telefona palīdzību ziedot varēs gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Visi koncerta ienākumi, kā arī ziedojumi akcijas laikā, kas jau šobrīd ir gandrīz 57 tūkstoši eiro, tiks izlietoti Ukrainas karā cietušo bērnu uzņemšanai Latvijas rehabilitācijas iestādēs, kuras jau paudušas savu atbalstu – Nacionālais rehabilitācijas centrs Vaivari un Sociālās integrācijas valsts aģentūra. Noteikti būs arī bērni, kuriem visvairāk nepieciešama ģimenes sajūta, tāpēc šobrīd notiek sarunas par to, kā piesaistīt ģimenes, kuras būtu gatavas uzņemties rūpes un uz īsu brīdi kļūt par gaismas nesējiem un cerības staru mazajiem cilvēkbērniem.

Iespēja ziedot: 

Ziedot.lv ziedojumu konts: Swedbank, konta Nr.: LV95HABA0551006150241, mērķis: ziedojums Kara bērni (informācija par kontu numuriem citās bankās, kā arī iespēja ziedot, norēķinoties ar maksājumu kartēm, pieejama šeit www.ziedot.lv/kara-berni-2187)

(Ziedojumu tālrunis: 90006382 (1,42 EUR /par zvanu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas