Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Līdz ar saaukstēšanās sezonu pieaug ingvera, medus un citronu pārdošanas apjomi

Iestājoties drēgnajam laikam, veikalu tīklā Maxima mēneša laikā par 215% pieaudzis ingvera, par 160% - medus, bet par 57% - citronu pārdošanas apjoms, biznesa portālu Nozare.lv informēja veikala pārstāvis Ivars Andiņš.

"Līdz ar saaukstēšanās sezonas iestāšanos Maxima veikalos pieaudzis pieprasījums pēc dažādiem imunitāti stiprinošiem produktiem. Vislielākais pārdošanas apjomu pieaugums šoruden ir universālajam garšaugam ingveram: salīdzinot ar šī gada septembri, oktobrī pieprasījums pēc ingvera ir pieaudzis par 215%, turklāt šim produktam novērots liels pieprasījums arī interneta lielveikalā e-Maxima," sacīja Andiņš.

Interneta lielveikalā vislielākais pieprasījuma pieaugums oktobrī novērots medum, kas pasūtīts par 160% vairāk nekā septembrī.

Tāpat Maxima veikalos oktobrī lielāks pieprasījums novērots citroniem, kas pircēju iepirkumu grozos oktobrī nonākuši par 57% vairāk nekā septembrī. Latvijas dzērvenes iedzīvotāji oktobrī pirkuši par 6% vairāk nekā pirms mēneša. Savukārt medus veikalos iegādāts un lietots vienlīdz daudz kā septembrī, tā oktobrī.

Savukārt viens no plašāk zināmajiem C vitamīna avotiem - citrons - virtuālajos iepirkumu grozos oktobrī ievietots par 45%, bet ķiploki - par 40% vairāk nekā mēnesi iepriekš, norādīja Andiņš.

Kā ziņots, Maxima Latvija pārdošanas apjomi šā gada pirmajos sešos mēnešos salīdzinājumā ar attiecīgu laika posmu pērn palielinājušies par 11%, sasniedzot 215,2 miljonus latu.

Maxima Latvija konsolidētais apgrozījums pērn sasniedzis 413,21 miljonu latu, kas ir par 5,8% vairāk nekā 2010.gadā, kad koncerna apgrozījums bija 390,45 miljoni latu, liecina Firmas.lv informācija.

SIA Maxima Latvija peļņa 2011.gadā bija 1,87 miljoni latu - gandrīz sešas reizes mazāk nekā 2010.gadā, kad mātesuzņēmums nopelnīja 10,93 miljonus latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas