Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Lieta par bankomāta nozagšanu Vaiņodē nodota Lietuvas kolēģiem

Šonedēļ, Kriminālizmeklēšanas pārvaldes (KIP) darbinieki pabeidza pirmstiesas izmeklēšanu un nodeva kriminālprocesa materiālus Lietuvas tiesībsargājošām iestādēm tālākai izmeklēšanai un iztiesāšanai pēc Krimināllikuma 175.panta 4.daļas par zādzību izdarīšanu attiecībā pret pieciem noziedzīgas grupas dalībniekiem.

Jau vēstīts, ka 2008.gada 1.decembrī ap pulksten 01:20 Liepājas rajona, Vaiņodes pagastā, Brīvības ielā  no veikala “Top centrs” tika nozagts skaidras naudas izmaksas bankomāts.

2008.gada gada nogalē, Latvijas un Lietuvas tiesībsargājošo institūciju darbinieki aizdomās par minētās zādzības izdarīšanu, aizturēja piecus iepriekš sodītus Lietuvas Republikas iedzīvotājus. Pirmstiesas izmeklēšanas laikā policijas darbinieki noskaidroja, ka zādzības izdarīšanai tika izmantota iepriekš Saldus rajonā nozagta automašīna VW Transporter, ar kuras palīdzību no veikala sienas bankomāts tika izrauts, tādējādi nodarot materiālos zaudējumus vairāk kā Ls 24 000 apmērā.

Kā liecina policijas rīcībā esošā informācija, aizturētie Lietuvas Republikas iedzīvotāji arī Lietuvā ir izdarījuši līdzīgus noziedzīgus nodarījums.  Aizturētajām personām, kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Krimināllikuma 175.pants 4.daļa „Par zādzību, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa”, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas