Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lietus mazina ugunsbīstamību mežos

Pateicoties lokālajiem nokrišņiem un turpmāk visā Latvijā gaidāmajam lietum, mežos ir mazinājusies ugunsbīstamība, aģentūrai LETA teica Valsts meža dienesta (VMD) Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis.

"Esošie lokālie lieti un turpmāk solītie nokrišņi mūsu darbiniekiem varētu dot atelpu," sprieda Jaunķiķis, norādot, ka laika apstākļu ietekmē ugunsgrēku izcelšanās risks mežos Latvijā ir mazinājies.

Viņš atgādināja, ka trešdien, 3.jūlijā, VMD nav reģistrējis jaunus meža ugunsgrēku un arī patlaban nav neviena aktīva ugunsgrēka, kas būtu jādzēš.

Komentējot situāciju pēdējā dzēstā meža ugunsgrēka vietā Kārsavas novadā, Jaunķiķis norādīja, ka pēc ugunsgrēka likvidēšanas 3.jūlijā tas nodots uzraudzībā meža īpašniekam. Kopējā šajā ugunsgrēkā izdegusī meža un purva platība ir 30,7 hektāri, tostarp 5,33 hektāri meža zemes.

Jau vēstīts, ka pirmdienas vakarā Beržovkas kūdras purvā, kas atrodas Kārsavas novada Malnavas pagastā, izcēlās plašs ugunsgrēks, kura dzēšanā iesaistījās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), Valsts meža dienesta, Latvijas dzelzceļa un Valsts robežsardzes darbinieki, kā arī degošā kūdras purva apsaimniekotāju uzņēmumā nodarbinātie. Dzēšanai tika izmantots arī Nacionālo bruņoto spēku helikopters.

Tāpat ziņots, ka saskaņā ar sinoptiķu prognozēm naktī uz piektdienu, 5.jūliju, Latvijā, sākot no rietumiem, apmāksies debesis un līs. Vietām līs stipri, iespējams arī pērkona negaiss un krusa. Pieņemsies spēkā dienvidu vējš, Kurzemē to nomainīs rietumu vējš. Gaidāmas brāzmas līdz 10-15, piekrastē - līdz 20 metriem sekundē.

Top komentāri

www.siltāsgrīdas.lv
w
Vēsajās un drēgnajās vasaras dienas, dzīvojamās telpās siltumu jums nodrošinās apkurināmas grīdas vai sienas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas