Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Līgosim bez lietus, bet dzestrumā

Līgo vakaru sagaidīsim sausumā, bet uz rīta pusi laiks var mainīties un debesis apmāksies, vēsta avīze Diena.

Ik gadu pirms Jāņiem meteorologi izplata arhīvu datu apkopojumus un statistiku par to, ka tautā iecienītais teiciens "līst kā pa Jāņiem" gluži neatbilst patiesībai, jo Jāņos tomēr biežāk nelīst nekā līst. Tāpat tiek atgādināts par Jāņiem, kad ir bijušas salnas un kad liela svelme, pamatīgs lietus vai vējš.

Tiešām, pēdējos četros gados Jāņos esam piedzīvojuši tik kontrastainus laika apstākļus, ka nav pat vajadzības rakties arhīvos un mēģināt atsaukt atmiņā padzisušo no iepriekšējām desmitgadēm vai pat piesaukt faktus, ko pagājušajā gadsimtā piedzīvojuši tikai paši pieredzējušākie Latvijas iedzīvotāji.

Šogad līgo nakts lielākajā Latvijas daļā būs bez lietus, bet uz rīta pusi Kurzemē sāks līt. Līgo diena visā Latvijā paies bez nokrišņiem, laiks būs saulains un diezgan silts – gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +17…+22 grādiem. Taču Līgo vakars, lai arī būs ar skaidrām debesīm, ātri kļūs dzestrs, tāpēc līgotājiem vēlams parūpēties par kādu džemperi vai jaciņu. Jāņu nakts otrajā pusē gaisa temperatūra pazemināsies līdz +5..+10 grādiem, un, tā kā vējš pūtīs no dienvidaustrumiem, dienvidiem, arī piekrastē nebūs siltāks, jo vējš nesīs vēsumu no iekšzemes, nevis siltāku gaisu no nu jau relatīvi siltākajiem jūras ūdeņiem.

Kurzemē īsi pirms saulēkta un ap saullēktu debesis apmāksies un sāks līt, citviet Latvijā lietus mākoņi ieradīsies Jāņu dienas gaitā. Laiks būs pārsvarā apmācies un līdz ar to arī vēsāks nekā Līgo dienā, temperatūra sasniegs +15..+20 grādus.

Īsi pirms svētkiem ar paplašinātu sezonas laika prognozi Eiropai klajā nākusi arī starptautiskā meteoroloģijas organizācija The Weather Company. Mūsu reģionā arī atlikušajā vasaras daļā tā sola vēsu laiku – gan jūlijā, gan augustā vidējā gaisa temperatūra būšot zem klimatiskās normas. Ņemot vērā, ka jūnijs būs jau trešais mēnesis ar vidējo temperatūru zem normas, būs tiešām pārsteidzoši, ja šāds vēsums turpināsies vēl divus mēnešus. Tik ilgstoša dominējoša gaisa temperatūra zem klimatiskās normas pēdējo 20 gadu laikā ir reta parādība.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 22. jūnija, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas