Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

LTV: Pēc raidījuma atlaistais policists draudējis žurnālistam

Jūrmalas pašvaldības policijas darbinieks Ingūns Pičs, kurš zaudēs darbu saistībā ar Latvijas Televīzijas raidījumā Aizliegtais paņēmiens demonstrēto sižetu, esot draudējis LTV žurnālistam, tāpēc medijs vērsies Valsts policijā, portālu Diena.lv informēja LTV pārstāve Agita Pudule.

Raidījumā ar slēpto kameru fiksēts, ka pašvaldības policists Pičs ir gatavs neoficiālā veidā palīdzēt topošajam uzņēmumam caur domi izkārtot tirdzniecības atļauju.

No mobilā tālruņa numura, kuru raidījuma tapšanas laikā izmantoja Jūrmalas pilsētas Pašvaldības policijas darbinieks Ingūns Pičs, žurnālistam atsūtīta īsziņa "Dzīve gara - gan tiksimies". LTV to uztver kā draudus.

"Mēs šīs darbības uztveram kā reālus draudus LTV žurnālista dzīvībai un veselībai, kā arī mēģinājumu ietekmēt preses brīvību un LTV kā masu informācijas līdzekļa redakcionālo neatkarību," izteicies LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

Pēc LTV rīcībā esošas neapstiprinātas informācijas, attiecīgā persona ir arī interesējusies par LTV žurnālista dzīvesvietas adresi.
LTV ir vērsusies Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldē ar lūgumu pārbaudīt faktus un veikt nepieciešamās darbības, lai novērstu iespējamo LTV žurnālista apdraudējumu, kā arī mēģinājumu ietekmēt preses brīvību un LTV redakcionālo neatkarību.

Jau vēstīts, ka saistībā ar žurnālistikas eksperimentu Jūrmalā, Jomas ielā 81, kur operācijas Bistro Frics laikā aktualizēti jautājumi par mazā biznesa sākšanu un birokrātiskajiem šķēršļiem, pašvaldības policijas vecākais inspektors zaudēs amatu, ar disciplinārsodu jārēķinās arī būvvaldes vecākajai būvinspektorei.

Kā aģentūrai LETA apliecināja Jūrmalas pilsētas domes pārstāve Ieva Aile, minētie darbinieki, kā atklājās eksperimentā, nav godprātīgi pildījuši savus darba pienākumus, rīkojušies "neprofesionāli un neētiski pret uzņēmējiem".

Pašvaldības pārstāve skaidroja, ka pašlaik sākts process, lai ar pašvaldības policijas vecāko inspektoru Ingūnu Piču tiktu izbeigtas darba tiesiskās attiecības, savukārt būvvaldes vecākā būvinspektore Aina Birina saņemtu disciplinārsodu, kas atsauksies uz ikgadējo darba novērtējumu un atalgojuma apmēru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas