Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Mācītājs Rubenis pārtrauks kalpošanu Torņakalna baznīcā

Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) mācītājs Juris Rubenis nolēmis pārtraukt kalpot Torņakalna Rīgas Lutera draudzē, lai pilnībā pievērstos darbam meditācijas centrā Elijas nams, apstiprina LELB arhibīskapa Jāņa Vanaga asistente Helēna Andersone.

Vanagam ar Rubeni ir bijusi pastorālā saruna, kuras laikā arhibīskaps ir vienojies, ka Rubenis turpmāk būs LELB Rīgas prāvesta iecirkņa vikārs, kas nozīmē, ka viņš nekalpos kādā konkrētā draudzē, bet vajadzības un iespēju gadījumā varēs aizstāt kādu mācītāju jebkurā draudzē.

Andersone teica, ka meditācijas centram Elijas nams nav saiknes ar LELB, jo tas ir Rubeņa privāts nodibinājums un LELB ar to nav saistīta un nav atbildīgs par tajā notiekošo.

Torņakalna Rīgas Lutera draudzes mācītājs Linards Rozentāls stāstīja, ka Rīgas Lutera draudzē turpinās kalpot trīs mācītāji - virsmācītājs Kaspars Simanovičs un mācītāji Indulis Paičs un viņš. Tuvākajā nākotnē neesot plānots, ka draudzei varētu piepulcēties vēl kāds mācītājs.

"Mūsu draudzes darba organizācija būtiski nemainīsies, jo Rubenis pēdējos gados salīdzinoši lielāko laika daļu pavadīja kalpošanā Elijas namā, tādēļ viņš nebija virsmācītājs kopš 2006.gada. Mēs izlēmām, ka draudzes virsmācītāji rotē, proti, katrs no mācītājiem šajā amatā ir trīs gadus. Mums papildus nāks klāt pastorālais darbs ar cilvēkiem, ko līdz šim iespēju robežās darīja Rubenis. Semināru organizēšana un dievkalpojumu vadīšana radīs vairāk darba, bet mēs ar to rēķināmies," stāstīja Rozentāls.

Lutera draudze plāno sadarbību ar Elijas namu. Arī turpmāk Rubeni aicinās uz dievkalpojumiem, pasākumiem un garīgā saikne ar viņu draudzei turpināsies.

Šonedēļ - Klusajā nedēļā līdz Zaļajai ceturtdienai Rubenis katru vakaru plkst.18 vada īpašu sprediķu ciklu. Viņš kalpos arī pirmo un otro Lieldienu dievkalpojumus Torņakalna baznīcā.

Kā liecina informācija Elijas nams mājaslapā, biedrība dibināta ar nolūku palīdzēt visiem, kas vēlas sevi garīgi pilnveidot, atjaunot garīgos spēkus, atrisināt garīgu satricinājumu vai izdegšanas radītas problēmas.

Biedrība veicina kontemplatīvās, proti, klusās jeb bezpriekšmetiskās meditācijas mācīšanos Latvijā un dialogu starp dažādām reliģiskajām tradīcijām. Tā ir pirmā šāda veida organizācija Latvijā.

Elijas nams organizē seminārus, rekolekcijas, meditācijas sesijas, kuras vada Latvijas un ārzemju kontemplācijas skolotāji.  Elijas nams atrodas Ventspils novada, Lūžņas ciema Krūmkalnos, īpaši aizsargājamā dabas teritorijā Ovīši, Lībiešu krastā.

Top komentāri

jaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
j
Mācījies no mūkiem misticismu un meditāciju daudz reliģiju starptautiskā meditācijas centrā ārzemēs.Kas tas ir kristīgā meditācija? Bībelē nekas par tādu nav rakstīts. Uzmanieties no mistikas un viltus mācībām.Lasiet Bībeli,lai jūs zinātu Dieva vārdu,lai neviens jūs nevar pievilt ar filozofiju un skaistiem vārdiem. Nepaļaujieties uz cilvēkiem,bet paļaujieties uz Jēzu Kristu,paļaujieties uz Dieva vārdu .Esiet nomodā par tīru Kristus mācību.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas