Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Madlienā vāc parakstus pret bēgļu izmitināšanu

Madlienā sākta apkaimes iedzīvotāju parakstu vākšana, pieprasot pašvaldībā sarīkot lokālu referendumu ar mērķi noskaidrot madlieniešu attieksmi pret bēgļiem, ceturtdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

Liela daļa vietējo uzskata, ka Madlienā, kur nav pat sava policista, bēgļiem nav ko meklēt, tāpēc Ogres novada domei varētu būt jāorganizē iedzīvotāju aptauja.

Aptaujas lapas izvietotas vietējā kafejnīcā un veikalos.

Parakstu vākšanu sākusi daudzbērnu mamma Iluta Kaktiņa. Viņa bažījas par bēgļu izvietošanu Madlienā. "Lai novads būtu brīvs no bēgļiem" – tā prasības īsi pamato Iluta. Iedzīvotāji atsaucas uz likumu, kas liek pašvaldībai ņemt vērā iedzīvotāju viedokli un principā pieprasa lokālu referendumu jeb aptauju, lai novads noskaidro visu iedzīvotāju viedokli par bēgļu izmitināšanu.

Lai parakstu vākšana notiktu, savus resursus ieguldījuši tās rīkotāji, atzina Kaktiņa, stāstot, ka lapas parakstu vākšanai ļaudis izprintējuši paši, tāpat arī, piemēram, transporta izdevumus viņa sedzot no savas kabatas. 

Parakstu vākšana notiek ne tikai Madlienā. Tāda sākta arī Muceniekos, kur ir patvēruma meklētāju izmitināšanas centrs, aktīvi vietējie iedzīvotāji pauda, ka darīs to pašu.

Pašlaik gan valstī nav tāda plāna, kas noteiktu, cik bēgļu dosies uz kuru pašvaldību un kur viņus izmitinās. Tukšas mājas ir daudzviet, taču tas vēl nenozīmē, ka tās apdzīvos bēgļi. Vienīgais, kas ir skaidrs, ka bēgļu ģimenes izmitinās visā valstī, lai bēgļi nedzīvotu noslēgtos geto, bet mācītos valodu un iekļautos sabiedrībā, vēstīja Panorāma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas