Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

Maija pēdējā dienā gaisa temperatūra Vidzemē vēl sasniegs +28 grādus

Piektdien Latvijā gaiss iesils līdz +23..+28 grādiem, karstākā diena gaidāma Vidzemē, par kādu grādu zemāka temperatūra saglabāsies vietām piekrastē.

Piektdienas rītā debesīs virs Latvijas ir pārsvarā neliels mākoņu daudzums, vairāk mākoņu saglabājas Kurzemē, vietām iespējams īslaicīgs lietus, liecina meteoroloģiskā informācija.

Lielākais nokrišņu daudzums ceturtdien valsts novērojumu stacijās bija 23,6 milimetri Rūjienā, stiprākās vēja brāzmas - 17 metri sekundē Rūjienā un Staļģenē. "Latvijas valsts ceļi" ziņoja, ka Straupes apkaimē pēc negaisa bija daudz kritušu koku uz ceļa V127.

Gaisa temperatūra nakts izskaņā bija +11..+17 grādi. Deviņos rītā gaidāmi +18..+24 grādi. Pūš lēns vējš.

Rīgā pūš viegls austrumu, ziemeļaustrumu vējš, gaisa temperatūra saullēktā bija +13 grādi lidostā un +18 grādi pilsētas centrā.

Sinoptiķi prognozē, ka mākoņi daļēji klās debesis, daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus, vietām ducinās pērkons. Negaisa laikā dažviet iespējams stiprs lietus, krusa un lielas vēja brāzmas.

Galvenokārt pūtīs lēns līdz mērens vējš no austrumu puses, arī lietus mākoņi virzīsies no austrumiem uz rietumiem.

Galvaspilsētā iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, lēns līdz mērens austrumu vējš pāries ziemeļu vējā. Maksimālā gaisa temperatūra no +22 grādiem Rīgas līča piekrastē līdz +27 grādiem pilsētas austrumu daļā.

Latvijā joprojām spēkā sinoptiķu izplatītais dzeltenās pakāpes brīdinājums par stipru karstumu un augstu ugunsbīstamību mežos.

Ūdens temperatūra upēs un ezeros +16..+24 grādi, jūrā saglabājas vēsāks ūdens, daudzviet Rīgas līča dienvidu un rietumu piekrastē ūdens temperatūra ir tikai +5..+10 grādi.

Eiropas centrālajā daļā atrodas plašs zema spiediena apgabals, kas ietekmē laikapstākļus arī Latvijā. Atmosfēras spiediens 1010-1013 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +22 grādiem Kolkā līdz +28 grādiem daudzviet valstī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 30.maijā bija +40 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -9 grādi Alpu kalnos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas