Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Mediķu arodbiedrība rīkos plašas protesta akcijas

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) otrdien nolēma, ka rīkos plašas protesta akcijas.

LVSADA nevar samierināties ar nepietiekamo finansējumu veselības nozarē nākamā gada budžeta projektā, tādēļ rīkos plašas daudzpakāpju protesta akcijas, paredzot brīdinājumu streiku, ielu gājienu un piketa apvienošanu ar pieteikuma sniegšanu Satversmes tiesā.

LVSADA padomes locekļi pauda viedokli, ka valdība nespēj rīkoties ilgtermiņā, tādējādi ir apdraudēta iedzīvotāju veselības aprūpe jau tuvākajos gados.

Kā uzsver arodbiedrība, veselības aprūpes finansēšanas likums nosaka, ka veselības aprūpei valsts finansējumam 2020.gadā ir jāsasniedz vismaz 4% no IKP. "Taču valdības 11.oktobrī apstiprinātais likuma Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2020., 2021. un 2022.gadam projekts paredz, ka 2022.gadā valsts veselības aprūpes finansējumam tiks atvēlēti vien 1,2 miljardi eiro, kas veido tikai 3,3% no prognozētā IKP," uzsvēra Rudzīte.

Viņa pauda, ka atbilstoši Veselības ministrijas sniegtajai informācijai, valsts budžeta izdevumi veselības aprūpes nozares finansējumam 2019.gadā ir bijuši tie paši 1,2 miljardi eiro, kas veidoja 3,87% no IKP.

"Atbilstoši veselības aprūpes finansēšanas likumam, valsts budžeta papildu finansējumam darba samaksas pieaugumam nozares darbiniekiem nākamgad bija jāpārsniedz 100 miljoni eiro, tomēr budžetā ir paredzēti tikai aptuveni 43 miljoni eiro," neapmierināta ir arodbiedrība.

Valdības partijas ir atzinušas, ka finansējums veselības aprūpei nesasniegs cerēto proporciju no IKP, taču nozarei tiks nodrošināts pieaugums atbilstoši budžeta iespējām.

Top komentāri

Slikti nepaliks?
S
Ar medicīnu notiek kaut kāds ārprāts. Tagad , lai zobārsti saņemtu vairāk naudas, ir augšējā žokļa labās puses zobārsti, kreisās puses zobārsti, apakšējā žokļa atkal labās un kreisās puses zobārsti, zīvo zobu zobārsti, nedzīvo zobu zobārsti u.t.t. Agrāk mana zobārste plombēja, izrāva, sagatavoja implantēšanai. Implantu ielika speciālists. Tagad , pēdējā gada laikā , vienā vizītē maksāju katram ārstam, atsevišķi par konsultāciju, katru kustību un sanāk viens apmeklējums stundas garumā pāri par 200.- eur. Rezultāts- izrauta viena zoba sakne...
strupceļš
s
Medicīnas krīzi nosaka kā neprasmīgā saimniekošana, tā absurdā medicīniskā izglītība, kurā kā Tautas augstskolā liek uzsvaru uz plašu tautas masu iesaisti kļūšanā par ārstiem un medicīnas māsām. Galvenā vērība tiek pievērsta ārzemju studentu iesaistei - tādu, kuri šeit brauc, jo savā zemē nevar izturēt konkursu, kā no Vācijas vai Somijas, vai arī tie, kuri vēlas iekļūt ES, un palikt vienalga kā (tas ir lētāk, nekā maksāt milzu summas par nekustamo īpašumu vai investēt.). Spējīgākie studenti aizbrauc, pārējie te ir un būs.
strupceļam
s
Tas ir galapunkts. Game over. Tā ir praktiski visās valstiski vitālājās struktūrās - medicīnā, izglītībā, tieslietās un aizsardzībā. Absolūts bezsaimnieciskums un kolektivās bezatbildības pārvaldes modelis it visā! Diez ar ko beigsies šis cirks?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas