Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Mēģina nozagt bankomātu arī Aknīstē

Divās naktīs divi mēģinājumi nozagt bankomātus. Un abi neveiksmīgi. Zagļiem nebija pa spēkam aizvest apmēram tonnu smago naudas iekārtu ne Jēkabpils rajona Aknīstē 21.novembra naktī, ne Rīgas rajona Mārupē iepriekšējā naktī.

Aknīstē, Skolas ielā, zagļi uzlauzuši ēkas durvis, apmetuši SEB bankai piederošajam bankomātam trosi un mēģinājuši to aizvilkt. Mēģinājums neizdevās, un, kad ēkā ieradās apsardzes darbinieki, noziedznieki jau bija projām. Bankomāts atradās kāda veikala priekštelpā un tas ir vienīgais bankas automāts šajā pilsētā. Taču, kā Diena noskaidroja Aknīstes pašvaldībā, kas atrodas tajā pašā ielā, kur noticis zādzības mēģinājums, bankomātam liels kaitējums nav nodarīts un tas darbojas. Līdz ar to cilvēkiem nav radušās problēmas izņemt naudu pēc zādzības mēģinājuma.

Sanda Purviņa, SEB bankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja informē, ka pirms katra bankomāta uzstādīšanas tā potenciālā atrašanās vieta tiek rūpīgi izvērtēta un individuāli piemēroti papildus drošības risinājumi. Bankomāta uzstādīšanas procesā to droši nostiprina, izmanto signalizāciju un nodrošina apsardzes firmu operatīvu reaģēšanu uz dažādiem neparedzētiem notikumiem. Ikviens bankas bankomāts, kā arī tajā esošā nauda ir apdrošināta, līdz ar to bankai zaudējumi šādos gadījumos nerodas. Zaudējumi, galvenokārt rodas ēku īpašniekiem, kur nodarīti kādi bojājumi. Ja bankomātā rodas darbības traucējumi, bankas speciālisti strādā, lai operatīvi atjaunotu piekļuvi bankomātam un nodrošinātu tā ierasto darbību.

Jēkabpilī šovasar jau reiz mēģināja nozagt bankomātu pie veikala „Elvi”, bet arī šis mēģinājums bija neveiksmīgs.

Rīgas rajona Mārupes pagastā likumpārkāpēji rīkojās vēl agresīvāk - iebrauca veikala skatlogā ar mašīnu, mēģinot nozagt „GE Money Bank” piederošo bankomātu. Arī šis mēģinājums neizdevās, jo automašīna uztriecās bankomātam un tas palika iespiests starp braucamo un veikala grīdu. Kad notikuma vietā ieradās apsardzes darbinieki, drosminieki jau bija projām.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas