Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija
Bijušo PSRS armijas teritoriju pie Skrundas valsts īpašumā plāno pārņemt līdz gada beigām

Militārā pilsētiņa joprojām atvērta

Skrundas novada dome lēmumu par bijušās militārās pilsētiņas jeb nekustamā īpašuma Mežaine nodošanu Aizsardzības ministrijai (AM) pieņēma pērn jūlija beigās. Ministrija plānoja, ka īpašumtiesības tiks sakārtotas pusgada laikā. Taču ir pagājis gads, un teritorija joprojām ir atvērta ikvienam apmeklētājam.

To apliecina Ints Folkmanis, kas savulaik uzraudzīja pilsētiņā esošo radaru un pašlaik vada ekskursijas mazākām un lielākām interesentu grupām šajā vietā. Pēc viņa teiktā, pilsētiņa par noteiktu ieejas maksu būs atvērta vēl līdz oktobrim, novembrim.

Valsts var pārņemt nekustamo īpašumu, kas ir uzmērīts un ierakstīts zemesgrāmatā. AM Militāri publisko attiecību departamenta pārstāve Daina Ozoliņa skaidro, ka Skrundas pašvaldība vēl turpina kārtot dokumentus atsevišķām būvēm, kas ir reģistrētas kadastra sistēmā, bet nav ierakstītas zemesgrāmatā. Pēc kadastra datu saskaņošanas ar zemesgrāmatas datiem AM varēs virzīt lēmumu par īpašumtiesību maiņu.

Paredzams, ka šis jautājums tiks atrisināts rudenī un līdz gada beigām AM sagatavos un virzīs lēmumu par īpašumtiesību maiņu izskatīšanai Ministru kabinetā. AM ir vienojusies ar pašvaldību, ka šogad lietos īpašumu bez atlīdzības.

Bijusī PSRS armijas pilsētiņa atkal pārtaps par militāru objektu, tāpēc tā būs slēgta. Apmeklētāji to varēs apskatīt tikai tad, ja tiks organizētas atvērto durvju dienas, stāsta Ozoliņa.

Visu rakstu lasiet otrdienas, 8. augusta, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas