Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ministru kabinets atbalsta kopbraukšanas regulējuma ieviešanu

Otrdien, 6. martā, valdībā apstiprināti Pasažieru komercpārvadājumu ar vieglo automobili noteikumi, kas paredz ieviest Latvijā kopbraukšanas regulējumu atbilstoši 2017. gada 28. septembrī pieņemtajiem grozījumiem Autopārvadājumu likumā, portāls Diena.lv uzzināja Ekonomikas ministrijā.

Ministrija norāda, ka pieņemtais regulējums "paver iespējas modernas un tehnoloģiju veicinošas ekonomikas attīstībai, nodrošina kopbraukšanas pakalpojuma sniedzēju iekļaušanu kopējā pasažieru pārvadājumu tirgū, kā arī palīdz sakārtot kopējo pasažieru pārvadājumu nozari."

"Dalīšanās ekonomika ir kļuvusi par būtisku globālās ekonomikas sastāvdaļu un ir ieguvusi arī lielu sabiedrības atbalstu. Pieprasījums pēc dažādiem dalīšanās ekonomikas pakalpojumiem, ieskaitot kopbraukšanu, turpina pieaugt. Atbilstoša un pielāgota tiesiskā regulējuma izveidošana rada juridisku ietvaru tādiem jauniem digitāliem risinājumiem kā kopbraukšana un ir solis pretī veselīgai konkurencei nozarē," pausts medijiem izplatītajā paziņojumā.

"Šodien pieņemtais kopbraukšanas regulējums ir rezultāts vairāk nekā divu gadu ilgam darbam vairāku institūciju starpā. Tas pierāda Latvijas gatavību tradicionālo ekonomikas formu modernizācijai, atbalstot jaunu tehnoloģisku risinājumu attīstību. Atvērtība inovatīviem risinājumiem veicina uzņēmējdarbības paplašināšanos, pakalpojumu kvalitātes uzlabošanos un sekmē kopējo ekonomisko izaugsmi," uzskata ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (Vienotība).

Jāatgādina gan, ka par kopbraukšanas regulējumu pēdējo mēnešu laikā bieži tikuši lauzti šķēpi, par ko vēstīja arī portāls Diena.lv, kopbraukšanas platformai Taxify pat piedraudot ar Latvijas tirgus atstāšanu.

Iepriekš likuma grozījumos bija iekļauti punkti, kas noteica, ka autovadītājam jāsaņem uzņēmuma un automašīnas licence, kā arī jāmaksā sociālais nodoklis, lai saņemtu licenci.  Šobrīd, kā portālam Diena.lv pavēstīja Krūmiņš, šis punkts ir svītrots. 

Krūmiņa viedokli par otrdien valdībā atbalstītajiem grozījumiem lasiet šeit: Taxify paliks Latvijā, bet kopbraukšanas likumā saskata virkni problēmu.

ziņa papildināta ar precizējumu par likuma grozījumiem

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas