Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

MK Atzinības rakstus saņems seši cilvēki; ari potenciālā kultūras ministre

Valdība otrdien atbalstīja plānu piešķirt Ministru kabineta Atzinības rakstus sešiem cilvēkiem, tostarp arī kultūras ministra amata kandidātei Dacei Melbārdei.

Pašreizējai Latvijas Nacionālā kultūras centra direktorei Melbārdei atzinības raksts piešķirts par nozīmīgu ieguldījumu nemateriālā kultūras mantojuma jomā, sabiedrības saliedēšanā un Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku tradīcijas stiprināšanā. UNESCO Latvijas Nacionalā komisija par šādiem pašiem nopelniem atzinības rakstu bija aicinājusi piešķirt arī nu jau bijušajai kultūras ministrei Žanetai Jaunzemei-Grendei, tomēr, ņemot vērā, ka lēmuma pieņemšanas brīdī viņa vēl bija ministra amatā, Apbalvošanas padome šo priekšlikumu noraidīja.

MK Atzinības rakstu par ieguldījumu Latvijas iestāšanās sarunās Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD) nolemts piešķirt Ārlietu ministrijas Ekonomisko attiecību un attīstības sadarbības politikas departamenta direktorei Ivitai Burmistrei.

Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes priekšnieka vietniekam pulkvežleitnants Aleksandrs Petrovskis un Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas dienesta galvenais inspektors kapteinis Andrejs Morozovs atzinības rakstus saņems par sevišķiem nopelniem un nozīmīgu personīgo ieguldījumu Latvijas Valsts robežsardzes stiprināšanā.

Tāpat MK Atzinības rakstu saņems arī VID Muitas pārvaldes Muitas kontroles organizēšanas daļas vadītājs, muitas pulkvedis Gennādijs Maškovs par ilggadīgu un nozīmīgu ieguldījumu, sekmējot valsts ekonomiskās robežas un sabiedrības aizsardzību, kā arī VID Nodokļu kontroles pārvaldes Nodokļu kontroles darba plānošanas un analīzes daļas vadītāja Rita Bukmane par ilggadēju un nozīmīgu ieguldījumu nodokļu administrēšanas un kontroles attīstībā un nodrošināšanā.

MK Atzinības rakstu piešķir, lai izteiktu valdības atzinību izciliem tautsaimniecības, zinātnes, izglītības, veselības aizsardzības, valsts pārvaldes, kultūras, sporta, valsts aizsardzības un politiskās jomas darbiniekiem. MK Atzinības rakstu pasniegšanu ieviesa 1995.gada aprīlī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas