Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mūžībā devies Maigonis Ozols (05.04.1927. – 30.06.2019.)

Dzimis Rīgā, izglītību guvis Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolā, kur mācījies trompetes klasē. Viņa pirmā darba vieta bija Autodarbinieku klubs, kur vadīja ansambli, bet vēlāk spēlēja Radio orķestrī.

Labo muzikālo dotumu dēļ kļuva par Radio un Televīzijas komitejas vecāko skaņu režisoru literāri dramatiskajā redakcijā, kur nostrādājis vairāk nekā 30 gadus un 1985.gadā ieguva nopelniem bagātā kultūras darbinieka nosaukumu. Maigoņa Ozola skaņu režijas vadībā radīta virkne izcilu literāro darbu, ko uzskata par zelta fondu - piem. Rūdolfa Blaumaņa  Velniņi (pirmā stereo ieraksta luga), Raiņa Indulis un Ārija, Viļa Lāča Zvejnieka dēls u.c.

Ikdienā strādājis ar izciliem latviešu aktieriem – Antu Klinti, Kārlis Sebri, Vinetu Līni, Elza Radziņu, Viju Artmani, Artūru Dimiteru, Hariju Liepiņu, Uldi Pūcīti, Intu Burānu, Imantu Skrastiņu, Jāni Skani un daudziem citiem.  Maigonis Ozols strādājis arī Jūrmalas Estrādes birojā un vērtējis muzikālo kvalitāti sabiedriskajā sektorā.

Maigonis Ozols paliks siltās atmiņās darba kolēģu sirdīs un savu sērojošo tuvinieku atmiņās ar savu nesavtību, vienkāršību, sirsnību un mīlestību pret cilvēkiem un pasauli.

Izvadīšana 5. jūlijā plkst. 12.00 no baznīcas Slokas kapos –  Varoņu ielā 9.

Sērojošā ģimene

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas