Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Nākamgad reģionos darbu sāks Administratīvā rajona tiesa

Nākamgad 5.janvārī Jelgavā, Liepājā, Valmierā un Rēzeknē darbu sāks Administratīvās rajona tiesas tiesu nami, ziņo Administratīvās tiesas preses pārstāvis.Administratīvās rajona tiesas tiesu namu izvietošana reģionos nodrošinās vienotas tiesu prakses veidošanos, kā arī ļaus efektīvāk un vieglāk risināt administratīvās tiesas noslodzes jautājumu reģionos, veicinot lietu savlaicīgu izskatīšanu.

Turklāt reģionu iedzīvotājiem vairs nebūs jādodas uz Rīgu, lai Administratīvajā rajona tiesā iesniegtu prasības par valsts un pašvaldību iestāžu lēmumiem.Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (_TB_/LNNK) par tiesu namu izveidi reģionos saka: «Viens no tiesiskas valsts pamatnosacījumiem ir tiesu pieejamība, taču, ja ir tikai viens Administratīvās rajona tiesas nams Rīgā, tad grūti runāt par tās pieejamību cilvēkiem, kas dzīvo lielā attālumā no galvaspilsētas. Turklāt šobrīd tiesa ir ļoti noslogota, un uz lietas izskatīšanu ir jāgaida gads vai pat ilgāk.»Vienā tiesu namā strādās četri tiesneši un 12 darbinieki – tiesnešu palīgi, tiesas sēžu sekretāri, kancelejas vadītājs, arhivārs, tulks un tiesas sekretārs.Administratīvās tiesas savu darbību sāka 2004. gada 2.februārī, un administratīvo procesu tiesā patlaban nodrošina Administratīvā rajona tiesa, Administratīvā apgabaltiesa un Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departaments.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

KUR ATRADĪSIES?

 

Administratīvās rajona tiesas tiesu nami atradīsies:

Valmierā – Voldemāra Baloža ielā 13a

Liepājā – Lielajā ielā 4

Rēzeknē – Atbrīvošanas alejā 88

Jelgavā – Atmodas ielā 19 (Zemgales darījumu centrā)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas