Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Nākamnedēļ apgrozībā nonāks jaunā 20 eiro banknote

Nākamnedēļ, 25.novembrī, Latvijā un pārējā eirozonā apgrozībā nonāks jaunā Eiropas sērijas 20 eiro banknote.

Latvijas Banka ceturtdien, 19.novembrī, preses brīfingā informēs par jaunās 20 eiro banknotes laišanu apgrozībā. Brīfings notiks plkst.13 Latvijas Bankas ēkā Rīgā, K.Valdemāra ielā 1B.

Preses brīfingā Latvijas Bankas valdes loceklis, Kases un naudas apgrozības pārvaldes vadītājs Jānis Blūms informēs par Latvijas Bankas gatavošanos jaunās banknotes laišanai apgrozībā, par būtiskākajām izmaiņām jaunās banknotes dizainā un pretviltošanas elementos, kā arī atklās iedzīvotāju vērtējumu dažādiem skaidras naudas aprites aspektiem. Pasākumā būs klāt Latvijas Bankas Naudas tehnoloģiju daļas vadītājs Andris Tauriņš, kurš būs gatavs atbildēt uz žurnālistu jautājumiem par jaunās banknotes drošības pazīmēm.

Jau ziņots, ka jaunajai 20 eiro banknotei ir uzlabots dizains un drošība.

Šī ir trešā otrās sērijas naudas zīme - 2013.gadā tika izlaista Eiropas sērijas piecu eiro, bet 2014.gadā - desmit eiro banknote.

Eiropas sērijas banknotes pakāpeniski aizstāj pirmās sērijas banknotes. Pirmās sērijas banknotes joprojām ir derīgas - tās var lietot bez ierobežojumiem laikā, bet aizstāšana notiek pakāpeniski, šīm banknotēm naudas apstrādes ciklā nonākot centrālajās bankās un aizstājot tās ar Eiropas sērijas naudas zīmēm. Tātad tās nav jāsteidz mainīt un var turpināt izmantot norēķinos, skaidro Latvijas Banka.

Tuvāko gadu laikā iedzīvotāju maciņos nonāks arī pārējo nominālu (50, 100, 200, 500 eiro) banknotes ar uzlabotu dizainu un drošības pazīmēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija ir sekundārais mērķis šajā operācijā

Par riskiem, ko rada Latvijas ieraušana FDD orķestrētajos krievu opozīcijas karos, par sarkanajiem karodziņiem, kas neizlēca, un par to, kā neitralizēt neērto situāciju ar Hodorkovsk...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas