Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 10. oktobris
Druvis, Arvīds, Arvis

Nākamnedēļ bez sala un aizvien bez nokrišņiem

Nākamajā nedēļā sals nav gaidāms un arī nokrišņi Latviju varētu sasniegt vien nedēļas nogalē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Naktī uz pirmdienu plaša ciklona ietekmē debesis virs Latvijas skaidrosies tikai pa laikam, tomēr ievērojami nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs mērens dienvidrietumu, rietumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra gaidāma +4...+9 grādu robežās.

Savukārt dienā debesis brīžiem skaidrosies un būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs mērens rietumu puses vējš, kas piekrastē brāzmās sasniegs 13 metrus sekundē. Gaiss iesils līdz +8...+12 grādiem.

Meteorologi norāda, ka nule kā aizvadītais oktobris būtu saucams par vissausāko oktobri meteoroloģisko novērojumu vēsturē Latvijā, sevišķi sausas bija tā pirmās divas dekādes, kad lietus praktiski nelija, savukārt trešajā dekādē valsts teritoriju šķērsoja divas nokrišņu zonas, tomēr to nestais nokrišņu daudzums būtiski sausumu nesamazināja – kopumā šajā mēnesī būs nolijuši vien 13% no ierastā nokrišņu daudzuma.

Arī kopumā pirmie divi rudens mēneši (septembris un oktobris) liecina par būtisku mitruma deficītu – šajā periodā ir nolijuši vien 54% no ierastā nokrišņu daudzuma, un vēl tikai četras reizes šis periods Latvijā ir bijis sausāks nekā šogad – 2000., 1976., 1975. gadā, kā arī 1951. gadā.

Līdzīgi laikapstākļi būs arī novembra pirmajā nedēļā - vien pašās nedēļas beigās no rietumiem Lat ijas teritoriju atkal sasniegs lietus mākoņi. Ilgtermiņa prognozes gan vēsta, ka ilglaicīgāki nokrišņi gaidāmi novembra otrajā pusē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas