Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Nākamnedēļ Latvijas drošību atkal sargās ASV tanki un bruņumašīnas

Lai stiprinātu Baltijas valstu drošību nākamnedēļ, 9.martā, Rīgas ostā tiks izkrauti ASV tanki un bruņumašīnas, portālu Diena.lv informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Tehnikas piegāde notiks operācijas Atlantic Resolve izpildes gaitā, atbalstot ASV armijas 2.kavalērijas pulka nomaiņu ar 3.kājnieku divīzijas 1.brigādi. Šī brigāde Latvijā plāno palikt uz rotācijas laiku - aptuveni trīs mēnešiem.

Ostā tiks izkrauti tanki M1A2 Abrams un bruņumašīnas M2A3 Bradley, kā arī kaujas atbalsta un nodrošinājuma tehnika, kopskaitā vairāk nekā 120 tehnikas vienību.

Militārās tehnikas izkraušanu vēros aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), ASV vēstniecības Latvijā vadītāja Šārona Hadsona-Dīna un ASV armijas 21.Nodrošinājuma pavēlniecības komandieris ģenerālmajors Džons O’Konors.

Pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas pērna gada pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos ASV ir uzsākusi mācību operāciju Atlantic Resolve. Operācijas mērķis ir apliecināt ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā, veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā.

Kopš februāra Latvijā sācies aktīvs militāro mācību periods, un daudzās no nacionālajām un starptautiskajām mācībām šogad piedalīsies arī ASV un citu sabiedroto valstu karavīri ar savu militāro tehniku. Tāpēc pa Latvijas ceļiem militāro mācību un treniņu laikā pārvietosies bruņumašīnas Bradley un Stryker, kā arī cita veida militārā tehnika. 

Šogad janvārī iepriekšminēto rotu nomainīja 170 ASV karavīri un 50 militārās tehnikas vienības, tostarp 17 dažādas modifikācijas bruņotas kaujas mašīnas Stryker.

ASV spēki uzturas Ādažu bāzē.

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām, lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kā arī ievērot ceļu satiksmes noteikumus un Militārās policijas satiksmes regulētāju norādījumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas