Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

NBS karavīriem paaugstinās atalgojumu

Šodien valdība lēma, ka sākot no jūlija Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīri saņems paaugstinātu atalgojumu, pamatojoties uz pieņemtajām izmaiņām bāzes algām un jaunai koeficientu sistēmai, kas dos ietekmi robežās no 12 līdz 402 eiro mēnesī.

Mēnešalgas likme karavīram tiks noteikta atbilstoši dienesta pakāpei, izdienai un militārās izglītības kategorijai.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) uzsver, ka pašlaik aktuāls jautājums ir ne tikai par NBS spēju attīstību, bet arī par personāla piesaisti profesionālajam dienestam. Latvijas aizsardzība nav iedomājama bez profesionāliem un motivētiem karavīriem, kuri veido NBS kodolu.

Paredzēts, ka veiktās izmaiņas nodrošinās karavīru mēnešalgas izdienas gadu skalas tvēruma izmaiņas atbilstoši militārā dienesta gaitai, kā arī papildinās noteiktu amatu kategoriju grupu koeficientus.

Izdienas gadu skalas tvēruma pagarinājums kareivju un instruktoru sastāvam noteikts no 31 gada līdz 42 gadiem, savukārt virsnieku sastāvam - no 31 gada uz 52 gadiem.

Precizējumi noteikumos veikti, ņemot vērā arī Militārā dienesta likumā izdarītos grozījumus, nosakot, ka profesionālā dienesta karavīri var turpināt aktīvo dienestu līdz rezervei noteiktā maksimālā vecuma sasniegšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas