Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

NBS testēšanas nolūkos piegādātas Latvijas ražotāju bezpilota lidaparātu sistēmas

Pērn noslēgtās vienošanās ietvaros Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) testēšanas nolūkos šogad piegādātas Latvijas ražotāju UAV Factory un Atlas Aerospace bezpilota lidaparātu sistēmas.

"Man ir liels prieks par uzsākto sadarbību ar Latvijas ražotājiem gan no piegāžu drošības, gan Latvijas aizsardzības industrijas attīstības viedokļa. Bezpilota lidaparātu sistēmu testēšana ir nozīmīgs solis mūsu bruņoto spēku apgādē ar šīm jaunajām tehnoloģijām, kuru izmantošana sniegs nozīmīgu pienesumu Latvijas valsts aizsardzībā," uzsvēra aizsardzības ministrs Artis Pabriks. 

Apgāde ar bezpilota lidaparātu sistēmām stiprinās NBS novērošanas un izlūkošanas, kā arī netiešās uguns atbalsta vadības spējas. NBS  rīcībā esošās bezpilota lidaparātu sistēmas paredzēts izmantot arī sniedzot atbalstu glābšanas, meklēšanas vai līdzvērtīga rakstura civilās operācijās. 

 
2018. gadā Aizsardzības ministrija noslēdza vienošanos ar Latvijas bezpilota lidaparātu ražotājiem UAV Factory un Atlas Aerospace par bezpilota lidaparātu sistēmu piegādi NBS. Saskaņā ar vienošanos sadarbība tiek īstenota pakāpeniski, sākotnēji realizējot pirmo bezpilota lidaparātu testa partiju iegādi. Veiksmīgas partnerības gadījumā sadarbību plānots attīstīt, uzņēmumiem turpinot bezpilota lidaparātu sistēmu pielāgošanu, uzlabošanu un modernizēšanu atbilstoši NBS vajadzībām.

Latvijas ražotāju UAV Factoryun Atlas Aerospace piedāvātās bezpilota lidaparātu sistēmas tika vērtētas NBS mācībās un praktiskās demonstrācijās, kā arī veikta to tehnisko rādītāju un sagaidāmo iegādes, uzturēšanas un turpmākas modernizācijas izmaksu analīze, salīdzinot ar citiem pasaules tirgū pieejamiem ekvivalentiem. Uzņēmumi UAV Factory un Atlas Aerospace atbilst NBS bezpilota lidaparātu attīstības koncepcijas prasībām. 

Uzņēmums UAV Factory ir dibināts 2009. gadā, un tam ir pārdošanas biroji Latvijā un ASV. UAV Factory ir viens no vadošajiem bezpilota lidaparātu sistēmu pasaules līmeņa piegādātājiem. Uzņēmuma ražotie lidaparāti un videokameras tiek pārdoti vairāk nekā 50 pasaules valstīs militārām, civilām un akadēmiskām vajadzībām.  

2016. gadā dibinātais Latvijas uzņēmums Atlas Aerospace ražo bezpilota lidaparātus, kā arī ir uzsācis bezpilota lidmašīnu ražošanu. Atlas Aerospace pārdod produkciju vairākās ārvalstīs, tostarp Francijā, Vācijā un Nīderlandē.

 

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ja no pašu ražotājiem - tas ir labi.
S ♥ NATO
S
Hei, utaiņi ! Ko klusējam ? Nav paRašas lopu fermas brigadiera instrukciju? Šoreiz nevarēs par tiem svešajiem lūžņiem....
Janka
J
Jāsāk tepat arī "stingro" un prettanku raķešu un iekārtu ražošana,tā teikt,vien pašu vajadzībām!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas