Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

NBS veic pāri bortam pārkritušā meklēšanu jūrā

Ceturtdien, 13.aprīlī, plkst.17:55 Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga) saņēma izsaukumu no zvejas kuģa Daniels, taču sakaru pārtraukuma dēļ tālākas informācija par izsaukšanas iemesliem nesekoja. Pēdējās zināmās zvejas kuģa koordinātes bija 85 km no Liepājas ostas.

MRCC Rīga nekavējoties norīkoja patruļkuģi P-05 Skrunda doties uz notikuma vietu, veikt izsaukuma apstākļu noskaidrošanu un pārliecināties, vai kuģim nedraud briesmas. Apstākļu noskaidrošanas laikā tika secināts, ka viens no zvejas kuģa apkalpes locekļiem ir pārkritis pār bortu.

Plkst. 19:11 MRCC Rīga deva rīkojumu Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteram Mi-17 un Zviedrijas bruņoto spēku glābšanas helikopteram doties uz notikuma vietu, un pārmeklēt meklēšanas rajonu.

Papildus meklēšanas darbu veikšanai tika piesaistīti zvejas kuģi Briedis un Nautilus, kā arī kuģim BALT FLOT 12, kas gāja uz Kaļiņingradu, šķērsojot meklēšanas rajonu, tika uzdots veikt pastiprinātu jūras novērošanu.

Plkst. 01:44 operācija tika pabeigta, cilvēks netika atrasts. Patruļkuģis P-05 Skrunda pavadīja zvejas kuģi Daniels līdz Liepājas ostai.

Krasta apsardzes dienests atgādina, ka pirms izlemjat pavadīt laiku ūdens tuvumā vai nodoties atpūtai jūrā, izmantojot laivu, jahtu vai citu peldlīdzekli, pārliecinieties, ka jums ir līdzi visi nepieciešamie glābšanas līdzekļi un esat informēti par to, kas ir jādara nelaimes gadījumā, kā arī ziņojiet MRCC Rīga par plānoto peldlīdzekļu iziešanu un ienākšanu ostās.     

Nelaimes gadījumā jūrā nekavējoties zvani uz MRCC Rīga trauksmes tālruņa numuru 115.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas