Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Neparasts gadījums Ikšķilē - vēlētājs aizpilda biļetenu, bet negrasās pamest balsošanas telpas

Neparasts gadījums fiksēts kādā vēlēšanu iecirknī Ikšķiles novadā - no Ikšķiles vēlēšanu komisijas saņemts zvans, ka viens no vēlētājiem acīmredzot izdarījis izvēli, ielicis vēlēšanu zīmi aploksnē, bet urnā to nav iemetis un palicis balsošanas telpās, nevis devies prom. Par to telekanālam TV3 pastāstīja Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs Ritvars Eglājs.

"Ziņoja pa tālruni, ka, lūk, Ikšķiles novadā vienā iecirknī vēlētājs ir paņēmis vēlēšanu zīmju komplektu un aploksni, aizgājis uz balsošanas vietu, izdarījies, un tad neko citu tālāk īpaši nav darījis. Izgājis ārā un palicis balsošanas telpās, nav neko metis balsošanas kastē un nav arī gājis prom," notikumu atstāstīja Eglājs.

Viņš norāda, ka vēlētājam ir vai nu jāiemet urnā savs balsojums vai arī tas jāpaņem līdzi - tā ir vēlētāja darīšana, taču neesot paredzēts, ka vēlētājs uzkavējas iecirkņa telpās. "Ja šāds vēlētājs tur joprojām uzturas, un minūtes rit, un neklausa iecirkņa vadītājam, komisijai ir tiesības saukt policiju," paskaidroja Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs.

Taujāts, vai vēlēšanās fiksēti amizanti pārkāpumi, Eglājs precizēja, ka "amizantu pārkāpumu parasti nav. Ir pārkāpumi vai amizanti gadījumi. Tās ir divas dažādas lietas."

Viņš arī informēja, ka vēlētāju aktivitāte šajās vēlēšanās ir nedaudz augstāka par 2013.gadā notikušajām pašvaldību vēlēšanām. Rīgā vēlēšanu dienā aktivitāte ir samērā līdzīga 2013.gada vēlēšanām, taču vairāk cilvēku izmantojuši iespēju balsot kādā no iepriekšējās balsošanas dienām, tāpēc kopējā aktivitāte ir augstāka.

Savukārt Ikšķiles novadā, kur noticis Eglāja minētais gadījums, līdz plkst.16:59 nobalsojuši 44,31% balsstiesīgo jeb 3115 cilvēki, kas ir augstāks rādītājs par Latvijas vidējo rādītāju.

Top komentāri

hmmm
h
"un tad neko citu tālāk īpaši nav darījis" ================================== Latvijā pilns ļaužu kuri neko īpašu nedara. Kāpēc, lai vēlēšanu diena būtu citāda?
He he
H
Izdarijies......,jā ,,izdarijās" un domāja,ka vēl būs jādarās,tādēļ uzreiz arī nedevās projām.
Dace
D
Daunis. Taa gadaas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas