Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

NEPLP informējusi Lielbritānijas regulatoru par Ren TV Baltic pārkāpumu

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) informējusi Lielbritānijas mediju regulatoru Ofcom par NEPLP Monitoringa nodaļas fiksētu likuma pārkāpumu programmas Ren TV Baltic raidījumā Vojennaja taina (Kara noslēpums), portālam Diena.lv pavēstīja NEPLP.

Programmas 13.aprīļa raidījuma ietvaros nav ievērota objektīva attieksme pret faktiem un atspoguļoti nepamatoti viedokļi un fakti. Pārkāpumi fiksēti raidījuma sižetos par karadarbību Ukrainā un militārās tehnikas specifiku, uzsverot Krievijas armijas neapstrīdamo pārākumu.

"Šai laikā sabiedrībai un arī likumdevējiem ir būtiski izprast, ka informatīvajā karā iesaistītie mediji pēc būtības vairs nav mediji, bet gan ir kara instrumenti. Krievija, izmantojot milzīgus finanšu un juridiskos resursus, šos instrumentus izvieto visā Eiropā," uzsver NEPLP priekšsēdētāja vietnieks, par informatīvās telpas aizsardzības jautājumiem atbildīgais padomes loceklis Ivars Āboliņš, papildinot, ka tieši šī iemesla dēļ daudzi Latvijā redzamie Krievijas TV kanāli juridiski ir reģistrēti Lielbritānijā, Zviedrijā vai citās valstīs.

"Tas, ko mēs varam darīt un arī darām, ir konstatēt šos likumu pārkāpumus un operatīvi informēt to valstu regulatorus, kuru teritorijā attiecīgā TV programma ir reģistrēta," skaidro Āboliņš.

Top komentāri

Nu re!
N
Ren TV Baltiju aptaisa no galvas līdz kājām, un ja kāds kaut ko tamlīdzīgo atļautos par Krieviju rādīt, tad sen jau bedrē gulētu, bet NEPLP ir pamodies TIKAI TAGAD, kad vilka pase rēgojas.
Antirusists
A
Jāklapē ciet tie pretlatviskie okupantu naida kanāli !
Gudrais
G
JAU PATS ŠIS BURTU SALIKUMS NEPLP IRACINA CILVĒKUS ! IZDOMĀJIET JAUNU !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas