Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

NEPLP lems, vai izvērtēt arī kanāla Rossija 24 sižetu saturu

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) varētu veikt monitoringu arī kanālam Rossija 24, lai pārliecinātos par tā ziņu sižetu saturu, tā biznesa portālam Nozare.lv pastāstīja NEPLP vadītāja vietniece Aija Dulevska.

Par to tiks lemts, "tiklīdz visi NEPLP locekļi" sanāks kopā.

Kanālu retranslācijas atļaujas kabeļoperatoriem tiek izsniegtas visai operatora izvēlētajai kanālu programmai kopumā, paskaidroja NEPLP Informācijas centra vadītāja Sanita Blomniece.

Tiem kabeļoperatoriem, kas vēlas veikt izmaiņas retranslējamo programmu sarakstā, jāsaņem NEPLP akcepts par attiecīgajām izmaiņām.

Kā liecina biznesa portāla Nozare.lv novērojumi, patlaban Krievijas ziņu kanāls Rossija 24 ir iekļauts lielākajā daļā NEPLP apstiprināto Latvijas kabeļoperatoru programmu sarakstā.

Tiesības retranslēt kanālu Rossija 24 ir kabeļoperatoram Izzi, kas raida galvenokārt Rīgā un tās rajonā, kabeļoperatoriem Edan, Livas, Balticom, kā arī DauTKom, Starnet, Scintilla, Nova, Ktv Universs, Ktv Teleanss, kuri raida Daugavpils, Rēzeknes, Krāslavas, Viļānu, Līvānu un Valmieras apkaimē, kā arī citiem kabeļoperatoriem.

Kā novēroja LETA, Liepājas kabeļtelevīzija Ostkom kanāla RTR Rossija vietā skatītājiem piedāvā kanālu Rossija 24, norādot, ka izmaiņas saistītas ar NEPLP lēmumu.

Kā liecina Firmas.lv informācija, SIA Ostkom pieder Oļegam Stankevičam. Uzņēmums 2012.gadā strādājis ar 1,7 miljonu eiro apgrozījumu un vairāk nekā pusmiljona eiro peļņu.

Kanāls Rossija 24 programmu paketē nav iekļauts operatoriem Lattelecom, Baltcom TV un citiem.

Sociālajos tīklos izplatījušās runas, ka daudzi kabeļoperatori NEPLP aizliegto kanālu Rossija RTR aizstās ar kanālu Rossija 24, kam arī tiek pārmesta Krievijas propagandas izplatīšana.

Kā ziņots, televīzijas un sakaru pakalpojumu operators Baltcom TV (Baltcom) Krievijas kanālu Rossija 24 retranslēt neplāno, biznesa portālam Nozare.lv paziņoja Baltcom satura vadītāja Diāna Pujate.

Šodien un vakar vairāki sociālo tīklu dalībnieki izteikuši sašutumu par to, ka Baltcom savā kanālu programmā krievu kanālu RTR Rossija (RTR) aizstājis ar Rossija 24. Baltcom apsūdzības noliedz un uzsver, ka RTR aizstāts ar filmu kanālu K1.

Lattelecom kanālu Rossija RTR aizstās ar filmu kanālu K2, kas piedāvā 24 stundas diennaktī skatīties pēdējos 20 gados Krievijā veidotās un ražotās mākslas filmas, informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Bite.

Jau ziņots, ka NEPLP pieņēmusi lēmumu uz trim mēnešiem ierobežot TV kanāla Rossija RTR retranslāciju Latvijā. NEPLP izplatītajā paziņojumā norādīts, ka, "izskatot administratīvo lietu par iespējamo Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma pārkāpumu Latvijas teritorijā retranslētās programmas Rossija RTR saturā, NEPLP pieņēmusi vienbalsīgu lēmumu aizliegt retranslēt programmu Rossija RTR Latvijas teritorijā trīs mēnešus no šī lēmuma spēkā stāšanās dienas".

"Pārbaudot Rossija RTR ierakstus no 2014.gada 2.marta līdz 17.martam, NEPLP konstatēja, ka programmas ziņu un citos raidījumos ir ietverta informācija, kas pārkāpj Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu."

Šāda informācija programmā Rossija RTR tikusi atspoguļota regulāri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas