Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +10 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

NEPLP lēmuma izpilde formāla - Rossija RTR vietā cits propagandas kanāls

Latvijas lielākie kabeļoperatori Lattelecom un Baltcom, pildot Nacionālās elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu, no savām TV kanālu paketēm ir izņēmuši Krievijas kanālu Rossija RTR, to aizvietojot ar filmu kanāliem. Jānorāda, ka Lattelecom aptver 40% TV skatītāju auditorijas.

Taču mazākie kabeļoperatori Balticom, Livas.lv un Edan Dienai norāda, ka minēto kanālu aizstājuši ar citu Krievijas propagandas kanālu Rossija 24. Jāpiebilst, ka gan aizliegtais TV kanāls Rossija RTR, gan Rossija 24 pieder vienai un tai pašai mediju grupai. Savukārt viens no lielākajiem satelītoperatoriem Viasat vēl joprojām pārraida Rossija RTR, jo NEPLP lēmums juridiski ir saistošs tikai kabeļoperatoriem. Kā Dienai stāsta Viasat pārstāvis Pērs Lorencs: "Kanāls Rossija RTR nav reģistrēts un netiek uzraudzīts Latvijā, līdz ar to mēs nevaram pārtraukt šī kanāla translāciju, jo mums ir noslēgts līgums ar to, kā arī mūsu klienti maksā, lai šo kanālu redzētu." Jāpiebilst, ka Lietuvā Viasat neievēro tiesas apstiprināto Lietuvas radio un televīzijas komisijas lēmumu uz trim mēnešiem apturēt Krievijas telekanāla NTV-Mir un daļas programmas RTR planeta retranslēšanu.NEPLP pārstāve Aija Dulevska, taujāta, vai lēmuma izpildes bilance ir apmierinoša, atbild apstiprinoši. "Mūsu lēmuma mērķis nebija ierobežot Krievijas TV kanālu informācijas izplatīšanu Latvijā, mūsu mērķis bija sodīt vienu konkrētu kanālu par konkrētiem likuma pārkāpumiem. Tas ir izdarīts." Dulevska gan atteicās vērtēt, vai Rossija 24 ir labāks un objektīvāks par Rossija RTR, aizbildinoties ar to, ka kanālu ir tikai nupat kā sākts pārraidīt. Attiecībā uz Viasat rīcību NEPLP amatpersona vienīgi bezspēcīgi bilst, ka "Rossija RTR izņemšana no TV kanālu paketes būtu tikai uzņēmuma labās gribas izpaudums. Mēs to uzspiest nevaram". Dulevska gan bilst, ka NEPLP ir sācis darbu pie likumdošanas pārskatīšanas, lai tiesiski varētu "iedarboties" arī uz satelītraidītājiem, kuru darbību pašlaik neviens neregulē.

Citās domās gan ir Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis, kurš savā tvītā raksta: "Aptaujājot kolēģus, izskatās, ka NEPLP slavenā RTR "aizlieguma" rezultāts būs tā nomaiņa pret reālo hardcore propagandas kanālu Rossija 24."

Vairāk lasiet Rūtas Kesneres rakstā NEPLP lēmuma izpilde formāla laikrakstā Diena trešdien, 9.aprīlī!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas