Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

No GKR saraksta ārkārtas vēlēšanās gatavojas startēt bijusī Rīgas mēra kandidāte Novicka

Partijas Gods kalpot Rīgai (GKR) valdes locekle Diāna Novicka, kura iepriekšējās vēlēšanās bija partijas No sirds Latvijai (NSL) izvirzītā galvaspilsētas mēra amata kandidāte, GKR sarakstā plāno piedalīties arī iespējamajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, aģentūrai LETA apliecināja Novicka.

Viņa GKR pievienojusies, jo atbalstot politiskā spēka "jauno politiku" un pati iestājas par "jaunas Rīgas" izveidi, attīstot pilsētu. Novicka partijai iesniegusi savu pieteikumu par vēlmi startēt ārkārtas vēlēšanās, kas varētu notikt Rīgā. Taču to, kurā vietā sarakstā atradīsies, viņa nemācēja teikt, jo saraksts tiks veidots nākamā gada sākumā. Rīgas domes priekšsēdētāju Oļegu Burovu kā saraksta līderi GKR valdes pārstāve atbalsta.

GKR biedre atzina, ka starts apvienotā sarakstā kopā ar citiem politiskajiem spēkiem var būt iespējams vien tad, ja saskan vēlēšanu programmas, un par to būtu jālemj partijas vadībai.

GKR mājaslapā Novicka pieteikta kā uzņēmēja un pilsētvides aktīviste. Viņa ir SIA Veiters korporācija komercdirektore, studējusi socioloģiju un menedžmentu Rīgas Stradiņa universitātē. Karjeru politikā ir sākusi 2013.gadā.

Savukārt Firmas.lv dati liecina, ka NSL valdē viņa darbojusies no 2014.gada maija līdz 2018.gada jūnijam. Savukārt GKR valdē viņa iecelta pērn novembrī.

Jau ziņots, ka pēc desmit gadu ilgas sadarbības GKR nolēmusi iespējamajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās startēt bez partijas "Saskaņa", kā pirmo cilvēku sarakstā liekot pašreizējo Rīgas mēru Burovu. 

Pēc Burova teiktā, ja Saeima nobalsos par domes atlaišanu, viņš atbalsta iniciatīvu ievēlēt domi uz pieciem gadiem, jo viens gads būtu pārlieku īss termiņš jaunajam sasaukumam, un tā laikā politiķi nodarbotos tikai ar iepriekšējās varas kritizēšanu.

Top komentāri

Prieciģs Novērojums
P
Meitenīte no Marsa--kā jau pilsŗtniece, kas nezin kartupeļus rakt.
četri gadi - sasaukuma laiks
č
Lai arī kā un ar kādu darbaholismu politiķi pamatotu vēlmi haosa un juku brīdī pārņemt varu galvaspilsētā uz laiku, kas pārsniedz paredzēto - tas neatbilst vispārējai kārtībai. Ne vairāk par 4 gadi domes sasaukumam ir atzīti par optimāliem, lai nodrošinātu demokrātiju.
iespējams
i
GKR Brokas pienākumu izpildītāja.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas