Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

No nākamā gada LTV7 vairs neraidīs mazākumtautību saturu

No nākamā gada 1.janvāra televīzijas kanālā LTV7 vairs netiks pārraidīts mazākumtautību saturs, piektdien tiešsaistes diskusijā par sabiedrisko mediju nākotni atklāja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.

Viņš norādīja, ka mazākumtautību saturam ir vieta sabiedriskajos medijos, bet tajā pašā laikā atzina, ka no 2021.gada 1.janvāra mazākumtautību saturs LTV7 vairs nebūs redzams.

Pēc Āboliņa stāstītā, LTV7 kļūs par programmu, kas raida latviešu valodā, savukārt mazākumtautību saturs tiks pārnests uz internetu, kurā tiks veidota mazākumtautību platforma uz lsm.lv bāzes.

Āboliņš skaidroja, ka televīzijas reitingi "varēja būt augstāki" un, redzot "kanāla žurnālistikas kvalitāti", viņaprāt, mazākumtautības sasniegt un uzrunāt izdosies šādā multimediju platformā. Tāpat padomes priekšsēdētājs minēja, ka lēmumu ietekmēja televīzijas skatīšanās paradumu maiņa.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, pērnā gada otrajā pusē NEPLP locekle Aurēlija Ieva Druviete Saeimas Stratēģiskās komunikācijas apakškomisijas sēdē norādīja, ka jaunās multimediju platformas mazākumtautību auditorijai krievu valodā izveidošanai uz lsm.lv platformas bāzes ir nepieciešami gandrīz 440 000 eiro.

Toreiz apakškomisijas sēdē tika spriests par sabiedrisko mediju attīstību mazākumtautību uzrunāšanai. Druviete norādīja, ka jaunā platforma nodrošinās daudzveidīgāku saturu arī krievu valodā. Viņa skaidroja, ka jau pašlaik kopējais auditorijas lielums lsm.lv krievu valodas sadaļai ir apmēram pusmiljons.

NEPLP pārstāve aģentūrai LETA toreiz skaidroja, ka, ja sabiedriskie mediji atradīs līdzekļus iekšējās rezervēs, tad projekta īstenošana varētu sākties 2020.gada rudenī. Savukārt, ja, nē, tad līdzekļi būtu jāparedz 2021.gada valsts budžetā.

Ņemot vērā auditorijas krišanos pašreizējiem televīzijas kanāliem jeb lineārajai televīzijai, paralēli lsm.lv jaunās platformas ieviešanai paredzēts atteikties no atsevišķiem raidījumiem krievu valodā LTV7 kanālā, toreiz deputātiem pavēstīja NEPLP pārstāvji. Druviete aģentūrai LETA arī norādīja, ka vēl tiks diskutēts, vai nākotnē, kad tiks veiktas attiecīgās izmaiņas, LTV7 saglabās ziņas krievu valodā.

Top komentāri

Mazākumtautībnieks
M
Vai tur bija kaut viens raidījums līvu vai čigānu valodā ? Tās ir vienīgās mazākumtautības Latvijā !
Baltu dūre
B
Bija pretīgi dzirdēt okupantu valodu mūsu brīvvalsts televīzijā ! Par baltu Latviju !
Latviešu Valsts
L
LTV7 beidzot tiks deokupēts ! Lieliska ziņa !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas