Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

No šodienas dots starts čeku loterijai

No pirmdienas, 1. jūlija, Latvijā sāk darboties čeku loterija - tajā piedalīties var ikviens nodokļu maksātājs, loterijai izveidotā vietnē reģistrējot čeku (arī kvīti, biļeti) par Latvijā iegādātām precēm vai pakalpojumiem, kuru kopējā vērtība ir vairāk nekā pieci eiro, portālu Diena.lv informēja Valsts ieņēmumu dienests (VID) un uzņēmums Mobilly, kas izstrādāja loterijas tehnisko risinājumu.

Mobilly sola, ka izveidotā vietne Cekuloterija.lv būs lietotājam draudzīga un ērta, kalpojot kā piemērs valsts un privāta biznesa veiksmīgai partnerībai.

Lai piedalītos čeku loterijā un pretendētu uz naudas laimestiem, kā arī uz padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku sarūpētajām balvām, tīmekļa vietnē jāreģistrē čeks, kvīts vai biļete par kopējo summu vismaz piecu eiro vērtībā. Darījumu apliecinošam dokumentam jābūt izsniegtam par preci vai pakalpojumu, kas saņemts no Latvijā reģistrēta nodokļu maksātāja.

Tāpat būtiski norādīt, ka čeku loterijā var piedalīties arī bērni, tikai tādā gadījumā reģistrētajā čekā nedrīkst būt tādi pirkumi kā alkoholiskie dzērieni, tabakas izstrādājumi un enerģijas dzērieni.

Čeku loterijā nedrīkstēs piedalīties ne VID, ne Mobilly darbinieki.

Pēc reģistrācijas čeks, kvīts vai biļete obligāti jāsaglabā, jo laimesta gadījumā tas būs jāuzrāda Valsts ieņēmumu dienestā klātienē vai jāiesniedz VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā skenētā veidā.

Ik mēnesi tiks izlozēti 54 pircēji, kuri saņems naudas balvas. Viena balva būs 10 000 eiro apmērā, trīs balvas 5000 eiro apmērā, bet 50 balvas 100 eiro apmērā. Gada izlozē varēs laimēt vienu naudas balvu 20 000 eiro vērtībā, četras naudas balvas 10 000 eiro vērtībā un piecas naudas balvas 2000 eiro vērtībā. Tāpat katru mēnesi būs iespējams piedalīties arī Padziļinātas sadarbības programmas dalībnieku sarūpēto papildu balvu izlozē.

VID čeku loterijas projekta vadītāja Anna Šapovala atzīst, ka Čeku loterija ir veiksmīgas sadarbības paraugs: "Jau izstrādājot konkursa nolikumu, mēs sapratām, ka iesim soli pa solim. Iesākumā izveidosim pamata bāzi, uz kuras pēc tam varēs būvēt sarežģītākus risinājumus. Čeku loterijā ir iesaistīti visi Latvijas iedzīvotāji, tāpēc konkursā īpaši svarīgi bija izvēlēties izstrādātāju ar nevainojamu reputāciju, par kura pieredzi un profesionalitāti nav šaubu. Šis projekts var kalpot kā paraugs tam, ka valsts un privātā biznesa sadarbība var būt caurspīdīga, konstruktīva un profesionāla. No šādas sadarbības ieguvēji ir visi – pasūtītājam un izstrādātājam tā ir jauna pieredze un iespēja mācīties vienam no otra, bet Latvijas sabiedrība iegūst kvalitatīvu produktu, kas mazinās ēnu ekonomiku un stiprinās sabiedrības atbalstu godīgai uzņēmējdarbībai."

"Konkursā mēs piedalījāmies vairāku apsvērumu vadīti. Pirmkārt, uzskatījām, ka mūsu uzkrātā pieredze un zināšanu kapacitāte ir sasniegusi to līmeni, kad varam veidot nacionāla mēroga projektus. Otrkārt, redzot, cik smagi valstij klājas ar dažādu e-risinājumu izstrādi, mēs gribējām ne tikai sēdēt malā un kritizēt, bet reāli kaut ko paveikt lietas labā. Un treškārt – mūsu visstingrākā pārliecība ir, ka privātā biznesa pieredzei ir jādarbojas valsts interesēs. Čeku loterija ir tikai viens mazs solītis šajā virzienā. Jo vairāk būs labu, veiksmīgu un kas īpaši svarīgi – godīgu piemēru privāto struktūru un valsts kopīgi veidotiem projektiem, jo straujāk mēs varēsim virzīties uz priekšu arī globāli," norāda Mobilly izpilddirektors Ģirts Slaviņš.

Mobilly vadītājs norāda, ka pagaidām loterijas sākuma versija ir vienkārša un visiem saprotama, bet tas, kādi būs nākamie soļi, atkarīgs no pasūtītāja vēlmēm.

Top komentāri

Janis
J
Saeimas velesanas vajag nomainit ar loteriju, lai parasti cilveki tiek pie likumu rakstisanas ari ne tikai miljonari.
zane
z
Cik izmaksās šī čeku loterijas administrēšana???? Ja vienas deklarācijas par attaisnotiem izdevumiem apstrāde izmaksā 50 eiro......To čeku loterijas loku vajadzēja samazināt uzsvaru liekot uz apkalpojošām nozarēm, ēdināšanu, tirdzniecību tirgos un t.t. Lielveikali vienmēr čekus dot un tur nav problēmas.
hohma
h
Lohatrons ,lohiem kuri tic ka loterija noritēs godīgi :DDDDD
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas