Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Noplūduši centralizētā eksāmena domraksta temati; dažviet eksāmena varianti nav mainīti

Valsts izglītības satura centrs (VISC) no vairākām izglītības iestādēm saņēmis informāciju par latviešu valodas centralizētā eksāmena domraksta tematu noplūdi, aģentūrai LETA pastāstīja VISC.

Eksāmenu latviešu valodā visā Latvijā 12.klašu skolēni kārto šodien.

Kā pastāstīja VISC, vairākās skolās pirms eksāmena jau bija zināmi trīs domraksta temati. Reaģējot uz notikušo, visā valstī tika samainīta eksāmena trešā daļa, proti, piedāvāti rezerves domraksta temati.

VISC pauda, ka eksāmena norise netika traucēta, jo eksāmena daļas saturs pret rezerves variantu nomainīts laikus, pirms izsniegšanas skolēniem.

Tiesa gan, kā portālam Diena.lv atklāja kādas skolas vadība, visās skolās eksāmenu lapas laikus nav nomainītas un bērni sākuši pildīt jau noplūdušo variantu. VISC sabiedrisko attiecību speciāliste Alise Bērziņa portālam Diena.lv norādīja, ka vēl oficiāla informācija par šādiem gadījumiem nav iesniegta. Pēc tam, kad skolu direktori oficiāli informēs par notikušo, tad arī VISC izvērtēs situāciju un tālāk lems par rīcību.

Patlaban VISC neatklāj, kādās skolās bija noplūduši domrakstu temati, tāpat netiek atklāts, vai temati bija zināmi vienā reģionā vai arī visā valstī. Tas tiks skaidrots izmeklēšanā.

Kā pastāstīja centrā, VISC arī pirms desmit gadiem bija saņēmis informāciju, ka dažām izglītības iestādēm ir bijuši pirms matemātikas pārbaudes darba zināmi pirmās daļas uzdevumi, taču izveidotā komisija, izskatot pieejamo informāciju, pieņēma lēmumu atzīt matemātikas ieskaiti par notikušu un vērtēt izglītojamo darbus. Pēc drošības prasību pastiprināšanas un papildu kontroles ieviešanas apstiprinātu informāciju par eksāmena materiāla izzināšanu pirms laika VISC nesaņēma.

Patlaban VISC nesniedz plašākus komentārus par to, kas veiks šogad notikušā pārbaudi, uzsverot, ka VISC tiks veikta dienesta pārbaude par notikušo, un saskaņā ar tās rezultātiem, centrs rīkosies saskaņā ar likumu un noteikumiem.

(pievienota 4. rindkopa)

Top komentāri

Ja no izglītības
J
ministrijas regulāri noplūst informācija... tas liecina, ka ministrijā ir caurumi. Varbūt izglītības ministrijas izmērus vajadzētu samazināt uz pusi, tad arī noplūde samazinātos uz pusi. 50% rezultāts - jebkurš ierēdnis būtu laimīgs ziņot par tādu. Vai es loģiski spriežu?
jākļi
j
lielākā daļa skolu ir nogulējusi 3.daļas jauno versiju. tie maitas gabali pa klusam ievietojuši eksāmenu piegādes mājas lapā. skolas pamodušās pēcpusdienā
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas